Helyi közélet

2013.05.09. 15:47

Hamarosan megérkezik Debrecenbe az első CAF-villamos

Debrecen - Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata 2011 októberében írta alá, az új 2-es villamosvonal kiszolgálásához szükséges járművek gyártásáról szóló szerződést a közbeszerzési eljárás során nyertes spanyol Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF) képviselőivel.

Debrecen - Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata 2011 októberében írta alá, az új 2-es villamosvonal kiszolgálásához szükséges járművek gyártásáról szóló szerződést a közbeszerzési eljárás során nyertes spanyol Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF) képviselőivel. A villamosjármű-flotta nettó ára 37.928.258 euró. A 18 darab, azonos típusú, új gyártású egyterű villamos alacsony padlómagasságú, légkondicionált, egyenként 221 utas szállítására alkalmas.

A jármű prototípusa május végén érkezik Debrecenbe. 2013. május 9-én a Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat delegációja Kósa Lajos polgármester és Pajna Zoltán alpolgármester vezetésével Spanyolországba, Zaragozába utazott, ahol a CAF gyárában átveszik és speciális szállítójárműre helyezést követően útjára indítják Debrecenbe az első új villamost.

A CAF villamos érkezése jelentős mérföldkő a 2-es villamosprojekt történetében. A prototípus közúton történő szállítása és annak lerakodása az Ispotály utcán és környékén forgalomkorlátozással jár majd.

A jármű május végétől próbajáratként közlekedik majd a Petőfi tértől a Péterfia utcáig. A típusengedély megszerzéséhez tízezer kilométeres tesztüzem szükséges. Idén várhatóan még 10, 2014 áprilisáig mind a 18 új villamos megérkezik, a következő előreláthatólag júniusban.

Bővebb információ a www.2-esvillamos.hu és a www.dkv.hu internetes honlapokon található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában