Helyi közélet

2013.04.29. 13:21

Pénztárcája bánja

Hajdúböszörmény - Hajdúböszörményben a Dorogi –Fazekas Gábor körút kereszteződésénél 2013. március 24-én kora délután egy ismeretlen férfi megszólított egy ott sétáló asszonyt azzal, hogy edénysorozatot nyert nyereményjátékon. Ezt követően a 73 éves asszony beült a férfi fehér színű autójába és megmutatta hol lakik.

Hajdúböszörmény - Hajdúböszörményben a Dorogi –Fazekas Gábor körút kereszteződésénél 2013. március 24-én kora délután egy ismeretlen férfi megszólított egy ott sétáló asszonyt azzal, hogy edénysorozatot nyert nyereményjátékon. Ezt követően a 73 éves asszony beült a férfi fehér színű autójába és megmutatta hol lakik.Az asszony lakásban a férfi már megvételre kínálta fel az edénykészletet, amit az idős asszony nem akart megvásárolni. Ekkor érkezett meg az asszony lánya, amire a férfi sietősen távozott. Mint később kiderült nem üres kézzel, mert magával vitte az asszony asztalra letett pénztárcáját, az abban lévő néhány ezer forinttal.

Az elkövető férfi személyleírása: 55-60 év körüli, kb. 160-170 cm magas, a magyar nyelvet jól értő és jól beszélő, feltehetően román állampolgár.

Jellegzetes ismertető jegyei: jobb kezének gyűrűs ujján feltűnően nagyméretű, aranyszínű pecsétgyűrűt hord. Az elkövetés idején baseball sapkát, sötét színű bőr cipőt, sötét színű öltönyt viselt, mely felsőruházat bal oldali zseb helyén az öltöny anyagától eltérő színű és anyagú narancssárga, négyszögletű textil volt varrva. Bajusza dús, rendezett.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság kér mindenkit, - különösen a nyugdíjas, szépkorú lakosságot, hogy a fentihez hasonló ajánlatokat ne fogadják el, idegeneket ne engedjenek be lakásukba. Amennyiben hasonló módszerrel próbálkoznak, illetve bármilyen gyanús körülmény esetében azonnal értesítsék a kapitányság ügyeletét a 06-52-228-400-as számon, vagy a 107-es vagy 112-es ingyenesen hívható számokon.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában