Helyi közélet

2013.04.19. 11:10

Mentorápolók segítségével a gyakorlati képzésért

Debrecen - A programot 32 milliós uniós pályázati forrásból valósítja meg a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara.

Debrecen - A programot 32 milliós uniós pályázati forrásból valósítja meg a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara.Az ápoló hallgatók gyakorlati képzését segíti az a mentorprogram, amelyet 32 milliós uniós pályázati forrásból valósít meg a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara. Az elkövetkező évben a kar oktatói kidolgozzák a képzési programot, elkészítik a tananyagokat, valamint egy mintatantervet, amely alapján a Jósa András Oktató Kórházban dolgozó mentorápolók még magasabb színvonalon tudják biztosítani a hallgatók gyakorlati képzését.

Az "első fecske"

A pályázat keretében megvalósul a képzések közötti átjárhatóság megteremtése is az OKJ ápoló – BSc ápoló, illetve a mentőápoló – mentőtiszt képzési programok kidolgozásával. Az Egészségügyi Főiskolán 1993-ban indult a diplomás ápoló képzés, amelyet széles régiós társadalmi és munkaerő-piaci igény alapozott meg. Az egészségügyi képzések kínálata egyre bővült, mára már mentőtiszt, szülésznő és ápoló képzésekkel egészült ki. A mentorápoló program bázisa a BSc-n, MSc-n végzett egykori hallgatók, akik a képzés során alkalmassá válnak egy átfogó, intézményszintű gyakorlat szervezésére, koordinálására, valamint ennek módszertani megtervezésére és kidolgozására.

- A régióban még nincs ilyen jellegű képzés. Az itt található egészségügyi intézményekkel szoros kapcsolatot ápolunk, a gyakorlati képzés fontos részei a klinikai gyakorlatok. A mentorképzés ezt erősíti tovább a jövőben - hangsúlyozta Sárváry Attila főiskolai tanár, a projekt szakmai vezetője. Az Egészségügyi Kar és a Jósa András Oktató Kórház között 2005-óta együttműködési szerződés keretében valósul meg a gyakorlati oktatás.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában