Helyi közélet

2013.04.12. 13:44

Fogas kérdések, jeles alkalomból a cívisvárosban

Debrecen – Külföldi és társegyetemi kutatók is tartanak előadásokat a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum (DEOEC) Fogorvostudományi Kar pénteken és szombaton zajló tudományos továbbképző ülésén, a Kölcsey Központban, melyet a kar megalakulásának 10. évfordulója alkalmából rendeztek.

Debrecen – Külföldi és társegyetemi kutatók is tartanak előadásokat a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum (DEOEC) Fogorvostudományi Kar pénteken és szombaton zajló tudományos továbbképző ülésén, a Kölcsey Központban, melyet a kar megalakulásának 10. évfordulója alkalmából rendeztek.– Az ünnepi eseménysor része a minden évben megrendezett és immáron tizennegyedszer zajló Debreceni Fogászati Napok, másrészt a Magyar Fogorvosok Egyesülete Gyermekfogászati és Fogszabályozási Társaságának VI. Tóth Pál Vándorgyűlése. A kar ez évben rendezi első öregdiák-találkozóját, melyre a volt diákoknak egy Alumni kiadvány, a Contact megjelentetésével kedveskedik. A két nap alatt összesen 72 előadás hangzik el, és 29 kiállító cég mutatja be termékeit. Az esemény fényét és tudományos rangját emeli, hogy külföldi és társegyetemi meghívottak is tartanak prezentációkat – tudatta pénteken a DEOEC.

A szekciók már péntek reggeltől üléseznek; a hivatalos megnyitó ünnepséget aznap 14 órakor tartják. – A centrumelnöki és dékáni köszöntők mellett Nagy Péter, a Medicor Kéziműszer Zrt. vezérigazgatója kéziműszer-ajándékot nyújt át a jelenlegi hallgatóknak tanulmányuk segítésére.

A megnyitó után hangzik el a New York-i egyetem professzora és oktatási dékánhelyettese – Andrew I Spielman professzor – előadása az ízérzés és szaglás rendellenességeiről. Dr. Varga Gábor egyetemi tanár, a Semmelweis Egyetem Orális Biológiai tanszékének vezetője az emberi fogeredetű őssejtekről, a kutatásában rejlő eredményekről és a várható meglepetésekről számol be a hallgatóságnak. Nagy érdeklődésre tarthat számot David T.W. Wong professzor továbbképző előadása is a nyál diagnosztikus szerepéről a szájüregi és általános betegségek diagnosztikájában, mely nem csak a régió orvosainak, de hallgatóinknak is élmény lesz. Wong professzor a University of California (UCLA) School of Dentistry Orális Biológia Tanszékét vezeti, és egyeteme kutatási dékánhelyettese. A professzor ígéretet tett az egyetemek közötti tudományos kapcsolat felvételére is – olvasható a közleményben.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában