Helyi közélet

2013.04.09. 15:36

Centrumelnök választás a DE OEC-ben

Debrecen - 2013. július 1-től Dr. Fülesdi Béla egyetemi tanár, klinikai centrumelnök-helyettes, az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Tanszék vezetője tölti be a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum elnöki tisztségét.

Debrecen - 2013. július 1-től Dr. Fülesdi Béla egyetemi tanár, klinikai centrumelnök-helyettes, az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Tanszék vezetője tölti be a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum elnöki tisztségét. A megbízás 4 évre szól. Az új centrumelnök Paragh György professzort váltja, aki két elnöki periódust követően távozik a Centrum éléről.

Fülesdi professzor teljes életpályája a DOTE - DE OEC-hez kötődik. 1988-ban kapta meg orvosi diplomáját, majd neurológus, valamint aneszteziológus és intenzív terápiás szakvizsgákat tett. Egyetemi doktori fokozatát 1999-ben, MTA doktori címét 2005-ben szerezte meg, és 2006-ban egyetemi tanárrá nevezték ki. Úttörő szerepe volt az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Tanszék megalakításában, amelynek 2003-tól tanszékvezetője lett. 2010-től részt vállal a DE OEC vezetésében, klinikai centrumelnök-helyettesként koordinálja a betegellátással kapcsolatos valamennyi feladatot. 2011-től az újjászervezett, 60 tagozatból álló Egészségügyi Szakmai Kollégium elnökeként is a betegellátás javításán fáradozik. Amsterdamban, Bécsben, Toulouse-ban és Cambridge-ben szerzett nemzetközi tapasztalatokat. Számos hazai és nemzetközi szakmai társaság tagja. 129 tudományos közleménye jelent meg rangos nemzetközi folyóiratokban, 6 könyv és könyvfejezet szerzője. Tudományos irányításával 6-an szereztek PhD fokozatot.

„Mindig nagy tisztelettel szemléltem, és az évtizedek során magamévá tettem azt a kálvinista szellemet, amely hajtóerőként azért ösztönöz új tudás megszerzésére, hogy aztán azt itthon, Debrecen város és szellemi vonzáskörzete számára kamatoztassam. Ha egy mondatban kellene összefoglalni a pályázati motivációmat ennek szellemében, az úgy szól, hogy itt szeretném megvalósítani a betegellátás, orvos- és egészségtudományi képzés és kutatás olyan központját, amelynek meghatározó hazai és nemzetközi kisugárzása van” – vallotta Fülesdi professzor.

Dr. Fülesdi Béla egyetemi tanárt a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Tanácsa 2013. április 9-én nagy többséggel választotta centrumelnökké.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában