Helyi közélet

2013.03.28. 14:54

Újabb nagyberuházás indul Debrecenben

Debrecen - A járásbíróság az ítélőtábla stílusában épül, 2015-re be kell fejezni.

Debrecen - A járásbíróság az ítélőtábla stílusában épül, 2015-re be kell fejezni.Még 2013-ban elkezdődik a Debreceni Járásbíróság új épületének kivitelezése a Debreceni Ítélőtábla és a Fellebbviteli Főügyészség tömbje mögötti, jelenleg üres területen.

Dr. Handó Tünde, az Országos Bírói Hivatal elnöke csütörtöki debreceni sajtótájékoztatóján elmondta: a beruházásra 3,6 milliárd forintot különítettek el, s a kétszáznál is több igazságügyi alkalmazottat foglalkoztató járásbíróság épületének 2015-ben el kell készülnie. Az építkezést az indokolja, hogy az Iparkamara utcai bíróság elavult, életveszélyessé vált, s egyébként sem felel meg a kor követelményeinek.

– A beruházást elsődlegesen nem a bírák méltó elhelyezésének igénye indokolja, hanem az, hogy a modern tárgyalótermek és ügyfélkezelői irodák révén színvonalasabban szolgáljuk ki az ügyfeleket. A vízióm az, hogy a bíróság igazi szolgáltató szervezetté váljon, például szeretném, ha a jövőben képessé válna az elektronikus ügyintézésre, akár sms-ben figyelmeztetve a perek szereplőit a tárgyalási időpontokra vagy éppen egy ülés elmaradására.

Az új Debreceni Járásbíróság egyébként a táblabíróság stílusában épül, az építész is ugyanaz a személy: Kollár József.

HBN-RaL

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában