Helyi közélet

2013.03.20. 11:39

Bombával fenyegetőzött - Rendőrségi hírek Hajdú-Biharból

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. március 19-én több esetben is intézkedniük kellett a rendőröknek.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. március 19-én több esetben is intézkedniük kellett a rendőröknek. Az elmúlt 24 órában 4 személyt fogtak el és 18 személyt állítottak elő a rendőrök, köztük 2 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 2 személyt körözés alapján fogtak el.

Megyénk közútjain 1 könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset történt. Az ittasság ellenőrzések során 4 esetben mutatott a légalkohol-mérő pozitív eredményt.

Elfogták a bomba robbantásával fenyegetőzőt

A Debreceni Rendőrkapitányság valótlan tény állításával elkövetett, közveszéllyel fenyegetés vétsége miatt rendelt elnyomozást ismeretlen tettes ellen, aki 2013. március 19-én délelőtt, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletére telefonon tett bejelentést arról, hogy - Debrecen területén - egy élelmiszer üzletlánc egyik üzletében bombát helyezett el, amelyet fel fog robbantani. A férfi azt azonban nem közölte, hogy pontosan melyik üzletet érinti a fenyegetése.

A katasztrófavédelmi igazgatóság soron kívül értesítette a bejelentésről a rendőr-főkapitányság ügyeletét. Ezt követően a bombakutató járőrök azonnal kivonultak az üzletlánc épületeihez és megkezdték az átvizsgálást, míközben a nyomozók adatgyűjtést végeztek az ismeretlen elkövető azonosítása és felkutatása érdekében. A rendőrök az épületek átvizsgálásakor bombát, robbanóanyagot, vagy egyéb gyanús csomagot nem találtak. A nyomozók azonban pár órán belül beazonosították és – Komádiban a lakásán – elfogták a 17 éves fenyegetőt, akit a Debreceni Rendőrkapitányságra állítottak elő, ahol gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették.

Tiltott kéjelgés miatt állítottak elő a járőrök a Debreceni Rendőrkapitányságra (2013. március 19-én délután) egy 16 éves nőt. A létavértesi nőt a kapitányságon meghallgatták, majd őrizetbe vették. Ellene szabálysértési eljárás indult.

Tulajdon elleni szabálysértés (lopás) elkövetése miatt a Debreceni Rendőrkapitányság két személyt, a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság egy személyt, míg a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság szintén egy személyt vett őrizetbe 2013. március 19-én. Az elfogott elkövetők ellen, gyorsított eljárás keretén belül folytatják le a szabálysértési eljárást.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában