Helyi közélet

2012.12.15. 10:57

Szűrővizsgálatok a terhesség első trimeszterében

A születéshez/szüléshez is szerencse kell – tartja még az orvosok által is hangoztatott mondás, emellett rendkívül fontos a várandóst gondozó szakember felkészültsége.

A születéshez/szüléshez is szerencse kell – tartja még az orvosok által is hangoztatott mondás, emellett rendkívül fontos a várandóst gondozó szakember felkészültsége.

A Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma és a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház támogatást nyert a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében a szülészeti és nőgyógyászati ellátás interregionális fejlesztésére. Az elnyert 1.961.255 euró összegű támogatást az intézmények egészségügyi eszközbeszerzésre, infrastruktúra fejlesztésre és ezen beruházások működési rendszerükbe való integrálására fordítják.

Szakmai nappal kezdenek

A Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében a szülészeti és nőgyógyászati ellátás interregionális fejlesztésére elindított pályázat első szakmai napját, valamint projektmenedzseri ülését a DEOEC Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján szombaton rendezik meg.

A szakmai nap keretében az együttműködő partnerek, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, valamint a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház egészségügyi szakemberei előadásokat hallgatnak meg a terhesség első trimeszterében történő szűrővizsgálatokról, látogatást tesznek a klinikán, továbbképzésen és kerekasztal megbeszélésen vesznek részt – tájékoztatott Dr. Tóth Zoltán egyetemi tanár, a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika igazgatója.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában