Helyi közélet

2012.12.12. 08:29

Nézőpont: Gumi nélkül

A hófödte város karácsony előtt csodaszép, megindító és áhítatos. Főleg, hogy ez a kevéske téli csapadék is elég indok a busznak arra, hogy a végállomás utáni második megállóig összehozzon annyi késést, ami épp megfelelő ahhoz, hogy ne érd majd el a távolságit.

A hófödte város karácsony előtt csodaszép, megindító és áhítatos. Főleg, hogy ez a kevéske téli csapadék is elég indok a busznak arra, hogy a végállomás utáni második megállóig összehozzon annyi késést, ami épp megfelelő ahhoz, hogy ne érd majd el a távolságit.No, de ez privát apróság az ország nagydolgaihoz képest. A buszon 42 ülőhely, 123 állóhely van (és 330 hónalj, ahogy a klasszikus dezodorreklámban rámutattak), most azonban 10 480 hely körül forognak az események (a példa kedvéért, ez 20 960 hónalj, optimális esetben), azaz az ingyenes képzés ekkora létszámúra tervezett szűkítése nyomta ki a dugót az egyetemistákból, egyebek közt. Amiből aztán hídfoglalás kerekedett – nagyon találó, ha már híd van, nagy baj nincs: lesz majd hol aludni annak, aki itthon próbál boldogulni az oklevéllel. Mindenesetre, ím, megmutatta a valódi arcát a Nemzeti Együttműködés Rendszere (hosszan tartó, ütemes taps): az ellen-fülkeforradalmárok bundáskenyeret kapnak gumilövedék helyett, ugye, mondhatnák sokan, egy humanista rendben a jajszó elér fölfelé, és kiderül, hogy a nemzetnek háromharmada van.

Aztán kisebb-nagyobb csapatokban leszállnak különféle tollazatúak, kár. Csőrükkel tépni kezdik a masszát, egymásnak is esve, hátha akad egy-egy valamirevaló falat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában