Helyi közélet

2012.10.12. 10:19

Januárban már járások

A járási hivatalok januári indulásakor Hajdú-Bihar megye 19 okmányirodája ugyanott működik tovább, ahol az állampolgárok eddig is felkereshették.

A járási hivatalok januári indulásakor Hajdú-Bihar megye 19 okmányirodája ugyanott működik tovább, ahol az állampolgárok eddig is felkereshették.

Az önkormányzatoktól az állam hatáskörébe visszavett feladatokat is ugyanazok a szakemberek végzik – egyelőre bizonyosan – akikhez eddig tartozott, ám januártól nem a jegyző, hanem a járási hivatal vezetőjének irányítása alatt.

Mindezt Rácz Róbert kormánymegbízott és dr. Vasas Lászlóné, a kormányhivatal főigazgatója pénteki tájékoztatóján tudtuk meg.

Ugyanekkor a sajtó jelenlétében írták alá Hajdúhadház és Derecske polgármesterével a járási hivatal létrehozásához kapcsolódó szerződéseket. Hadházon 14 dolgozó, Derecskén 16 munkatárs és 5 álláshely került át a járási hivatalhoz, válaszolta a Napló kérdésére Csáfordi Dénes, illetve Bakó István polgármester. Arról, hogy a feladatáthelyezések -rendezések miatt lesznek-e elbocsátások, egyelőre nem tudtak nyilatkozni.

A járás minden településen ott lesz

Senki nem kényszerül majd utazgatni azért, hogy rendezze a járási hivatalban intézendő dolgait. Igaz, hogy a megye 10 városában lesz járási hivatal, ám további településeken járási kirendeltségeket, máshol pedig járási ügysegédeket kereshetnek fel az állampolgárok. Hogy pontosan hol melyiket, arról idejében tájékoztatják a sajtót és a lakosságot – hangzott el pénteken.

Mint már többször írtuk, januártól járásközponti címet kap Balmazújváros, Berettyóújfalu, Debrecen, Derecske, Hajdúböszörmény, Hajdúhadház, Hajdúnánás, Hajdúszoboszló, Nyíradony és Püspökladány. E helyeken és további városokban – ahol jelenleg okmányirodák működnek – év végére kormányablakok nyílnak.

A kormányhivatal október 25-ig valamennyi település polgármesterével aláírja a feladatátadáshoz és elhelyezéshez szükséges megállapodást – tudtuk meg a tájékoztatón.

 

Korábban írtuk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában