Helyi közélet

2012.10.24. 15:10

A prímákat díjazzák Debrecenben

Debrecen - Idén október 27-én, nagyszabású gálaműsor keretében adják át a megyei Príma-díjakat a debreceni Kölcsey Központban.

Debrecen - Idén október 27-én, nagyszabású gálaműsor keretében adják át a megyei Príma-díjakat a debreceni Kölcsey Központban.

A díjakat négy kategóriában – magyar tudomány, magyar sport, magyar építészet és építőművész, illetve magyar népművészet és közművelődés – adják át. A Príma Primissima díjat Demján Sándor a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének támogatásával 2003-ban alapította. Célja a magyar értelmiség eredményeinek megőrzése, a hazai tudomány, művészet és kultúra fejlesztésének erősítése. Demján Sándor döntése alapján megyénkben 2007 óta adják át a Primissima Alapítvány pénzügyi támogatása mellett a díjakat. A díjazottak között volt - többek között - Daróczy Zoltán matematikus, Dr. Maródi László professzor, a Hajdú Néptánc Együttes, Tamus István festőművész és Görömbei András irodalomtörténész.

Egyelőre titok

A szerdai sajtótájékoztatón Kovács Kálmánné a VOSZ HBM-i elnöke elmondta: "Idén 15-20 jelölt közül választott a kuratórium, de hogy kit, azt szombat estig titokban tartjuk. Olyanokat választottunk, akik a szűkebb közösségnek, megyénknek kiemelkedő tagjai, és példaként állíthatók akár az ifjúság, akár a közösség részére." Gulyás Sándor a VOSZ megyei alelnöke bejelentte: idén egy különdíjat is átadnak, annak a 35 évnél fiatalabb díjazottnak aki munkájával érdemessé vált az elismerésre. A félmillió forintos pénzdíjjal a fiatal, tehetséges generáció tagjait szeretnék itthon tartani, hogy tudásukkal idehaza segítsék az országot. A díjátadó gála szombaton 18 órakor lesz a Kölcsey Központban.

HBN | Fotó: Derencsényi István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában