Helyi közélet

2012.08.03. 16:25

Donizetti premier a debreceni városháza udvarán

Debrecen - Most először tűztek műsorra gyermekeknek szóló előadásokat is.

Debrecen - Most először tűztek műsorra gyermekeknek szóló előadásokat is.Jó döntésnek bizonyult, amikor idén a nyári színházi esték, illetve úgy általában a Főnix égisze alatt futó színházi műsorok struktúráját megváltoztatták, illetve előtérbe helyezték a könnyedebb műfajokat. Mindezeknek köszönhetően ugyanis idén először nyereséggel (1,86 millió forint) zárták a programsorozat első etapját.

A második, augusztus 5-én induló részben ismét nagy szerepet kap a minőség és a változatosság. A hét előadásból álló sorozatot a régi városháza udvarán láthatja a közönség – korlátozottabb számban, hiszen a férőhely ott mindösszesen 300 fő – mindezekről Cs. Tóth János, a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. igazgatója adott tájékoztatást pénteken. Elmondta továbbá, hogy a programban a koncertek és a színházi előadás mellett két gyermekdarab is helyt kapott.

Helyi társulat sikere

A debreceni színészekből álló Opera Comica Lasagna Társulatnak köszönhetően pedig bemutatóval is színesedik a műsor. A közönség az augusztus 15-i záróesten Donizetti A csengő című vígoperáját láthatja, melyből a sajtó munkatársai a pénteki tájékoztatón ízelítőt is kaptak Ürmössy Imrétől, aki a darabban az egyik fő szerepet, Don Annibale di Pistacchiot, a patikust alakítja. Vranyecz Artúr rendező elmondta, idén Ujvárosi Andrea és Bakos-Kiss Gábor vendégszereplése erősíti a társulatot, mely a kamaraopera műfajának életben tartását tűzte zászljára 4 évvel ezelőtti megalakulásakor. A debreceni színészekből álló társulat előadásai egyébként nemcsak helyben bizonyították, hogy van létjogosultsága az elképzelésnek, a budapesti Szabad Színpad Fesztiválon Az úrhatnám szolgáló című előadásuk például elhódította a fődíjat.

HBN-FÁ

 

Ténybox:

A program

Augusztus 5., 10 óra - A kis hableány

gyermekmusical, Fogi Színház

Augusztus 6., 20 óra - Egy szoknya egy nadrág

Szulák Andrea, Berki Tamás és a Molnár Dixieland Band estje

Augusztus 8., 20 óra - Egy kis édes félhomályban…

a Debrcen Swing Sinders estje

Augusztus 10., 20 óra - Gyurkovics Tibor: Nagyvizit

tragikomédia két részben - Újpesti Színház, Száguldó Orfeum

Augusztus 12., 10 óra - Piroska és a farkas

mesejáték, Grimm-Busz Színház

Augusztus 13., 20 óra - Színes Orchideák

Kautczky Armand és Hűvösvölgyi Ildikó műsora

Augusztus 15., 20 óra - Donizetti: A csengő

vígopera, Opera Comica Lasagna Társulat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában