Helyi közélet

2012.07.25. 16:12

Mégsem veszi át a Dienest az egyetem

Debrecen - A felsőoktatási intézmény fenntartója nem támogatja a tervet.

Debrecen - A felsőoktatási intézmény fenntartója nem támogatja a tervet.Augusztus 1-étől átalakította volna az önkormányzat a Dienes László Gimnázium és Egészségügyi Szakképző Iskolát, megszüntetéssel és a Debreceni Egyetembe (DE) történő beolvadással.

Az átvételt a DE kezdeményezte és a debreceni képviselő testület májusi ülésén rá is bólintott a tervre. A – szokatlan, nyár közepi időpontra összehívott – július 31-ei közgyűlés azonban hatályon kívül helyezheti a két hónapja elfogadott határozatot.

Július 6-ai levelében ugyanis prof. dr. Paragh György, a DEOEC centrumelnöke levelében közölte (majd a DE rektora hivatalosan is megerősítette), hogy a DE Szenátusa nem látja megvalósíthatónak a Dienes átvételét, mivel az Emberi Erőforrások Minisztériuma (mint a DE fenntartója) a középiskola gyakorló oktatási intézménnyé nyilvánítását nem támogatja. A rektor kérte az önkormányzatot, hogy az átadás-átvételi folyamatot függessze fel, illetve gondoskodjon a Dienes továbbműködtetéséről – áll az előterjesztésben, melyről kedden szavaznak majd a képviselők.

Mivel a középiskola fenntartását csak szeptemberig tervezték, a működéséhez év végéig szükséges összeget a város költségvetésének általános tartalékából biztosítanák.

Július 31-én lejár az intézmény vezetőjének, Bánk Tibornak a megbízása. Bár korábban pályázatot írtak ki a poszt betöltésére (arra csak Bánk Tibor nyújtotta be mind formai, mind tartalmi szempontból megfelelő pályázatát), a tervezett átadás miatt az eljárást a közgyűlés júniusi ülésén eredménytelennek nyilvánította.

Most várhatóan új pályázatot írnak majd ki, s a poszt ez alapján történő betöltéséig, augusztus 1-étől kezdődően az intézményvezetői feladatokat az általános igazgatóhelyettes, Páles Hajnalka látná el.

HBN

Dienes:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában