Helyi közélet

2012.07.06. 10:50

Ladányi karikásostorosok a lovasnapokon

Lósport - A hétvégén negyvenhatodszor rendezik meg a nagy érdeklődéssel várt eseményt.

Lósport - A hétvégén negyvenhatodszor rendezik meg a nagy érdeklődéssel várt eseményt.A 46. Hortobágyi Lovasnapokra kerül sor a hétvégén, a hagyományoknak megfelelően mindkét nap színvonalas programmal várja az érdeklődőket.

A szombat délelőtt nagy részét a díjugratók versengése tölti ki, a csikósbemutató és a népies kettes fogatok akadályhajtása színesíti. Kora délután a magyar kettesfogathajtó válogatott világsikerekkel büszkélkedő tagjai mérik össze tudásukat kombinált akadályhajtásban.

A mindkét nap látható, hét számból álló lovasshow keretében először láthatják Hortobágyon az érdeklődők az Epona Spanyol Lovasiskola andalúz lovainak világszínvonalú bemutatóját. Érdekesség, hogy a lovasiskola gazdája az a Borsó Béla, aki a mátai lovas-szállodakomplexum egykori megálmodója, létrehozója volt és évekkel ezelőtt az Epona nevét is magával vitte a Fejér megyei Szárra. Hortobágyon most újra találkozhatunk vele, mint ahogy az Ausztriában élő Festetics Antal professzorral is, aki egykor nagy érdemeket szerzett a Hortobágyi Nemzeti Park létrehozásában. A honfoglalás kori lovasbemutatót a karcagi Pusztai Rókák Hagyományőrző Egyesület tagjaitól láthatják Bene Sándor irányításával. Az ország legjobb négy pusztaötösének lélegzetelállító hajszáját ismét a helyi Kormányos Sándor szeretné megnyerni.

Huszonkét akadály

A püspökladányi Pusztai Szabadok Baráti Köre a Tőke László vezette karikásostoros táborban bemutatja a szebbnél-szebb iparművészeti ostorok fegyverként való használatát is, sőt megversenyezteti a jelentkezőket!

A sportesemények közül kiemelkedik a 19. Országos Csikósbajnokság, ahol a hortobágyi ifj. Garai Lajos címvédésre készül a kétnapi összevetés alapján.

A vasárnap délelőtti Magyar Díjugrató Derby is csak Hortobágyon látható minden évben. Az itt induló versenyzőknek Erdélyi Magdolna, nemzetközi pályaépítő szakember talált ki 22 – jobbára terepjellegű - akadállyal nehezített, 1200 méteres pályát.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában