Helyi közélet

2012.07.11. 17:33

Közmunka-program a fiatalok bevonásával Nyíradonyban

Nyíradony. Ha a munkával, annak fontosságával, értelmével, és szükségességével, eredményével már diákkorban megismerkednek a leendő munkavállalók, akkor más lesz a hozzáállásuk, könnyebben kapcsolódnak a munkaerőpiachoz, vallja Tasó László polgármester, országgyűlési képviselő.

Nyíradony. Ha a munkával, annak fontosságával, értelmével, és szükségességével, eredményével már diákkorban megismerkednek a leendő munkavállalók, akkor más lesz a hozzáállásuk, könnyebben kapcsolódnak a munkaerőpiachoz, vallja Tasó László polgármester, országgyűlési képviselő. – Szeptemberben törvényjavaslatot nyújtok be, hogy a közfoglalkoztatási programok keretein belül legyen lehetőség minden nyáron az önkormányzatoknak és a vállalkozásoknak diákokat is 50-70 százalékos állami támogatással foglalkoztatni, hiszen most is nagyon sokan vállaltak volna nyári munkát minden településen - közölte. Legalább a közfoglalkoztatási programokra szánt keret 10 %-át minden évben erre a célra kell biztosítani, mert ha a diák így ismerkedik meg a munkával, hogy látja értelmét a saját életében, akkor a hasznát is érzékeli - mondta a vezető hozzátéve, így lesz hatékony a munkára nevelés. HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában