Helyi közélet

2012.07.27. 11:39

Kósa Lajos: minden adott ahhoz, hogy időben felépüljön a debreceni stadion

Debrecen - A közelmúltban több meghatározó művelet is menetrendszerűen zajlott le a stadionfejlesztéssel kapcsolatban.

Debrecen - A közelmúltban több meghatározó művelet is menetrendszerűen zajlott le a stadionfejlesztéssel kapcsolatban.Az eddigi eredmények azt mutatják, hogy a Nagyerdei Stadion Rekonstrukciós (NSR) Kft. tartja a stadionprojekt ütemtervét, ami azt jelenti, hogy 2014-ben már a felújított létesítményben küzdhet a DVSC-Teva csapata – tudtuk meg a debreceni Nagyerdei Stadion rekonstrukciójának engedélyes tervéről tartott sajtótájékoztatón Papp László alpolgármestertől, aki arról is beszámolt, hogy a július 19-én elfogadott kormányrendelet alapján 2012. augusztus 1-jétől kiemelt állami beruházásnak minősül a Nagyerdei Stadion rekonstrukciója.

A vonatkozó kormányrendeletnek köszönhetően soron kívül és gyors ütemben folyhatnak az engedélyezési eljárások, így előreláthatóan már szeptember végén elindítható a kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás, amit majd a konkrét építési műveletek követnek.

A pénz is megvan

Az Országgyűlés úgy fejezte be idei első félévi munkáját, hogy elfogadta a 2013. évi központi költségvetés fő számait. A törvényjavaslatban szerepel a debreceni beruházáshoz szükséges jövő évi költségkeret, ami 9,1 milliárd forint.

 

 

– Van néhány újdonság a tervekben, ezek közül az egyik, hogy a rámpa, vagy nevezhetjük lebegő járdának is, az előzetes elgondolással ellentétben fokozatosan emelkedő lesz – fogalmazott Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, aki részletesen a sajtó képviselői elé tárta az ötszintes stadion látványterveit, majd elmondta, az eddigi nagy beruházásokkal kapcsolatos tapasztalatai alapján biztos benne, ezúttal is minden a megfelelő ütemben, illetve a szabályokat betartva megy majd.

Mivel a stadion-rekonstrukció augusztus 1-jétől minősül kiemelt állami beruházásnak, ezért az NSR Kft. aznap adja be engedélyezésre a már elkészült terveket, illetve a társaság mérnökei a hatósági eljárás időtartama alatt elkészítik a kiviteli közbeszerzés nélkülözhetetlen elemét, az úgynevezett tendertervet. Láthatjuk tehát, hogy az alaposan átgondolt stadionfejlesztésben nincsenek úgymond üresjáratok, mindenki mindent megtesz, hogy időre elkészüljön a többcélú hasznosításra alkalmas stadion, mely még az UEFA 2015-ös elvárásainak is megfelel majd.

HBN

A debreceni stadionberuházásról:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában