Helyi közélet

2012.07.10. 07:49

Jegyzet: Tranz-akció

Milyen jó, ha valami megy, akkor azt meg kell adóztatni, bocsánat, illetékeztetni. (Mert, ugye, a már megadóztatott jövedelmeket még egyszer nem lehet, így hát ilyenkor szépen elnevezik illetéknek, és úgy nem lehet belekötni.) Fábián György jegyzete.

Milyen jó, ha valami megy, akkor azt meg kell adóztatni, bocsánat, illetékeztetni. (Mert, ugye, a már megadóztatott jövedelmeket még egyszer nem lehet, így hát ilyenkor szépen elnevezik illetéknek, és úgy nem lehet belekötni.) Fábián György jegyzete. Tranzakcióval elég sokszor van dolgunk, akkor is, ha megkapjuk a jövedelmünket a számlánkra, és akkor is, amikor kisajtoljuk magunkból az ön- és közüzemi díjakat, akár átutalással, akár sárga csekken. Ha nem lenne elég baj, hogy egyre drágább a megélhetés, akkor most fizessünk is a fizetnivalók után! Sarcolni a sarcot, magyarul. Csak, hogy egy kis demagógiáért ne menjünk a szomszédba. (Nem szoktunk.) Pontosabban persze a tranzakciós illetéket a bankkal fizettetik meg, aztán a bank meg várhatóan velünk.

Telefonálni is elég sokan, elég sokat szoktunk – az is megkapta a maga adóját, s az internetezőkre ugyancsak rávertek majdnem valami hasonlót. Ilyenkor jön persze a szokásos fanyar példálózás: vajon mikor vetik majd ki az atmoszféra-használati adót, vagy épp a gyalogossúlyadót (bocsánat, -illetéket).

Sebaj, nem egészen két év múlva, majd a kampányidőszakban, megtudjuk: valójában mi akartuk, hogy így legyen. Egyenesen a nép kezdeményezte, az ország javára, ők csak végrehajtották, szerénységgel és alázattal.

 Fábián György 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában