Helyi közélet

2012.07.12. 11:19

Jegyzet: Etnikai bomba

Magyarországon nem bűn utálni a cigányokat – legalábbis így tartja a többség. Pedig mézzel több legyet lehet fogni, mint ecettel, azaz jobb lenne, ha elfogadóan és segítő szándékkal fordulnánk feléjük, még akkor is, ha ez sok embernek ma nehezére esik, mert – mint azt egy megyénkbeli polgármester mondta – hatalmas etnikai bomba ketyeg alattunk. Fabók Ágnes jegyzete

Magyarországon nem bűn utálni a cigányokat – legalábbis így tartja a többség. Pedig mézzel több legyet lehet fogni, mint ecettel, azaz jobb lenne, ha elfogadóan és segítő szándékkal fordulnánk feléjük, még akkor is, ha ez sok embernek ma nehezére esik, mert – mint azt egy megyénkbeli polgármester mondta – hatalmas etnikai bomba ketyeg alattunk. Fabók Ágnes jegyzete A beiskolázott gyerekek mind nagyobb százaléka roma. – Mi lesz a szociális és egészségügyi rendszereinkkel 30-40 év múlva? Ki fogja fenntartani azokat? – kérdezte a településvezető. S megvallom, magam sem tudtam rá jobb választ adni, mint, hogy bízni kell a pozitív változásban.

 

De, hogy őszinte legyek, amíg azt látom, hogy a politikusokat csak a romák szavazatai érdeklik, a felzárkóztatási programokra költött pénz nagy része pedig elmegy infrastruktúrára és adminisztrációra, ahelyett, hogy olyan pedagógusokra kötlenék, akik valóban kívánnak is foglalkozni az etnikum felemelésével. Nos, addig nem sok jót jósolok Magyarországnak. A KSH sem. Szerdán, a népesedési világnap alkalmából kiadott, Demográfiai portré 2012 című kiadványukban jelentős népességcsökkenést prognosztizáltak 2060-ra. Arról már nem szól a fáma, hogy milyen lesz annak a 8 milliónak az etnikai megoszlása…

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában