Helyi közélet

2012.07.25. 09:12

Jegyzet: Aki elment, ott is marad

<em>Aki egyszer már elment, az nagy valószínűséggel nem jön vissza – ez a véleményem Orbán Viktor miniszterelnökünk keddi, a Fidelitasnál tett kijelentéséről, miszerint öt-hat év múlva nagy tömegben jönnek majd vissza Magyarországra azok a fiatalok, akik külföldre mentek például pénzt keresni vagy pusztán kalandvágyból.</em> <strong>Kovács Zsolt jegyzete.</strong>

Aki egyszer már elment, az nagy valószínűséggel nem jön vissza – ez a véleményem Orbán Viktor miniszterelnökünk keddi, a Fidelitasnál tett kijelentéséről, miszerint öt-hat év múlva nagy tömegben jönnek majd vissza Magyarországra azok a fiatalok, akik külföldre mentek például pénzt keresni vagy pusztán kalandvágyból. Kovács Zsolt jegyzete.

Naná, hogy ezt mondta fiatal párthívei előtt, még akkor is, ha ennek valóságtartalmát talán ő maga sem gondolja komolyan.

Mert ha kalandvágy áll a távozás mögött, akkor rossz helyen kapisgál miniszterelnök urunk, hiszen ma fiatalként élni, megélni, családot alapítani, állást találni…, ennél nem hiszem, hogy nagyobb kaland, kihívás adódik külhonban. Ha pedig pénzt keresni mentek ki, mert itthon ha találnak is munkahelyet, tisztelet a kivételnek, abból legfeljebb vegetálni lehet, tehát ha pénzt szeretnének keresni, akkor a világ csodája gazdasági fordulatot kellene végrehajtani kishazánkban. Mennyi is most hazánkban az átlagkereset? 600-700 euró havonta. És az Unióban? 2200-2300 euró. Mennyit is kellene fejlődnünk 5-6 év alatt? 300 százalékot legalább. És ez csak egy tényező. Ott van még az ottani környezet, család, iskola, megszokás… Aki elment és „életrevaló”, egészen biztosan ott is marad.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában