Helyi közélet

2012.07.05. 07:26

Jegyzet: Közeledünk

<em>Általánosítások: a nők rossz sofőrök, minden nő hisztérika, a nők csak párban tudnak mosdóba járni, a nőknek a konyhában a helyük, a nők nem szeretik a focit.</em> <strong>Szabó Dóra jegyzete.</strong>

Általánosítások: a nők rossz sofőrök, minden nő hisztérika, a nők csak párban tudnak mosdóba járni, a nőknek a konyhában a helyük, a nők nem szeretik a focit. Szabó Dóra jegyzete.

A gyengébbik nem (mely megnevezés eleve jelentéshordozó) már számtalanszor rácáfolt ezen sztereotípiákra. Legutóbb épp a labdarúgó Eb kapcsán készített reprezentatív felmérés állapította meg, a hölgyeknek közel a fele nem csak hogy szereti, de egyenesen rajong a labdarúgásért.

A kutatásból kiderült, a magyar nők kétharmada érdeklődik a foci iránt, jobban, mint partnerük gondolná. Míg párjuk szerint a futball csak a hölgyek 22 százalékát köti le, ezzel szemben az „oldalbordák” 38 százaléka nyilatkozott úgy, hogy nagyon, vagy legalább közepesen érdekli őket a labdarúgás.

Ahogy bármilyen más férfias dolognak kikiáltott tevékenység, úgy a futball is lekötheti a nők figyelmét, és nem csak a jó pasik, mint például C. Ronaldo – aki mellesleg sokkal többet foglalkozik külsejével, mint egy átlagos – miatt. Elmúltak már azok az idők, mikor mindenkinek ki volt jelölve egy adott szerep, melynek meg kellett felelnie. Nők és férfiak között már nincs akkora különbség. Egyre gyakoribb, hogy a pasik maradnak otthon a gyerekkel, míg az anyák „húzzák az igát”, vagy a srácok elmennek shoppingolni, hogy az esti partin jól mutassanak.

És mégis forog a Föld...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában