Helyi közélet

2012.07.03. 11:50

Életveszélyben? - zebrát vagy táblát sürgetnek Nagyerdőn

Debrecen - „Segítsenek elintézni egy KRESZ tábla kihelyezését aVidámparknál” – kérték szerkesztőségünktől.

Debrecen - „Segítsenek elintézni egy KRESZ tábla kihelyezését aVidámparknál” – kérték szerkesztőségünktől.

A Kortalanul Fitten Gyaloglók képviseletében ragadott tollat Rogovics-Fehér Lajos olvasónk, aki megelégelte, hogy az Ady Endre út és a Nagyerdei Körút kereszteződésében száguldozó autósok miatt életveszélyben kell reggelente sportolniuk.

– Azzal a kéréssel fordulunk önökhöz, hogy segítsenek elintézni egy KRESZ tábla kihelyezését az Ady Endre és Nagyerdei körút keresztelődésébe a Vidámparknál, ahol reggelente 10 éve napi rendszerességgel egy 15-20-főből álló gyalogló csapat kel át életveszélyben – kezdte levelét Rogovics-Fehér Lajos.

A gépkocsik 60-70-km-es sebességgel megállás, lassítás nélkül hajtanak el, nem nézve a gyalogosokat. Reggelente rajtunk kívül még sok futó és gyalogló jár itt, de a nap más időpontjában is járnak arra mások is – folytatódik a levél.

A gyaloglók szeretnék ha egy gyalogosokat jelző táblát, vagy egy gyalogátkelőhelyet alakítanának ki az említett kereszteződésben, amelyben lapunk segítségét kérték. Észrevételüket továbbítottuk a városüzemeltetési osztály felé, ahol nem zárkóztak el a felvetés elől.

Megvizsgálják a felvetést

Új gyalogos átkelőhelyek kijelölésére a Nemzeti Közlekedési Hatóság a jogosult. A gyalogos-átkelőhelyek kialakítását megelőzően gépjármű- és gyalogos forgalomszámlálást kell végezni.

A forgalomszámlálás kiértékelése után – amennyiben az átkelőhely létesítése a számolt adatok alapján indokolt – a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet, a járdakapcsolatát, valamint az emelt szintű közvilágítását is meg kell terveztetni, majd engedélyeztetni – részletezte a gyalogátkelőhely létesítésének kritériumait Gábor Zsombor, a városüzemeltetési osztály osztályvezetője, aki hozzátette: a kérdéses Nagyerdei körút–Ady Endre út csomópontban megvizsgálják, milyen KRESZ táblák kihelyezésével lenne biztonságosabb a gyalogosok áthaladása.

HAON-MI

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában