Helyi közélet

2012.07.09. 15:10

Diákok segítségnyújtása a beteg gyermekekért

Ünnepélyes ceremónia keretében 500 ezer forintot adományozott a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumában (DE EOC) tanuló külföldi diákok szervezete a Klinikai Genetikai Központban diagnózisra váró gyermekek külföldi vizsgálatának támogatására.

Ünnepélyes ceremónia keretében 500 ezer forintot adományozott a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumában (DE EOC) tanuló külföldi diákok szervezete a Klinikai Genetikai Központban diagnózisra váró gyermekek külföldi vizsgálatának támogatására. A felajánlott összeget a 2012 októberében megtartott "The Oscar s Talent Show" jegybevételéből gyűjtötték a hallgatók, ahol a cívisváros külföldi diákjai mutathatták meg tehetségüket. Az adományt Ravi Jobanputra, a UD MHSC Student s Union University of Debrecen, Asian Society elnöke adta át dr. Oláh Évának, a Központ szakmai igazgatójának, a Központot támogató "Daganatos és Fogyatékos Gyermekek Genetikai Ellátásáért" Alapítvány kuratóriumi elnökének.

 

Az elnök elmondta, a felajánlott összeget a korszerű módszerek bevezetésének elősegítésére és nemzetközi kollaboráció kiépítésére fordítják. Oláh Éva mellett köszönetet mondott dr. Csernoch László, a DE OEC ÁOK dékánja. Az ünnepélyes átadásra a DE OEC Gyermekgyógyászati Intézetében került sor hétfőn délelőtt.

Fotó: Matey István

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában