Helyi közélet

2012.07.23. 16:41

A kormány döntött, felgyorsulhat a debreceni Nagyerdei Stadion rekonstrukciója

A kormány a debreceni Nagyerdei Stadion rekonstrukcióját nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánította. „Felgyorsulhat tehát az építési tervek engedélyeztetése és a kivitelezés.” - jelezte Czene Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) sportpolitikáért felelős államtitkára.

A kormány a debreceni Nagyerdei Stadion rekonstrukcióját nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánította. „Felgyorsulhat tehát az építési tervek engedélyeztetése és a kivitelezés.” - jelezte Czene Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) sportpolitikáért felelős államtitkára.Az új Nagyerdei Stadion az UEFA 4. kategóriájú stadion előírásait is teljesíti majd, így a létesítmény nemcsak a Magyar Labdarúgó Szövetség első osztályú futball-klubokkal szemben támasztott követelményeinek felel meg, hanem alkalmas lesz az európai kupaküzdelmek (Bajnokok Ligája, Európa Liga), továbbá a válogatott szintű nemzetközi mérkőzések megrendezésére is.

A debreceni hagyományok a futballeseményeken túl a város nagyobb kulturális rendezvényeit is a Nagyerdőhöz kötik, ezért is lényeges, hogy a stadionrekonstrukció során nemcsak a korábbi stadion, hanem annak környéke is megújul.

Jelenleg a stadion tervezése zajlik, a kivitelezés 2013 második felében kezdődhet el. A tervek szerint 2014 tavaszán már a cívisváros új stadionjában játszhat majd a DVSC.

A debreceni Nagyerdei Labdarúgó Stadion rekonstrukciós programjához kapcsolódó beruházások vonatkozó kormányrendelete a Magyar Közlöny 96. számában jelent meg és a http://www.magyarkozlony.hu/ felületen tölthető le.

 

Budapest, 2012. július 23.

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Sportért Felelős Államtitkárság

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában