Helyi közélet

2012.06.29. 08:26

Jegyzet: Társadalmi munka

<em>A címben szereplő kifejezést talán a mai fiatalok már nem is ismerik. Az olvasók közül azonban biztos sokaknak jut eszébe a közös kerítés- vagy épp tanteremfestés, melyet rendre a nyári szünetben végeztek a szülők, megspórolva ezzel az iskolának a kiadást.</em> <strong>Fabók Ágnes jegyzete.

A címben szereplő kifejezést talán a mai fiatalok már nem is ismerik. Az olvasók közül azonban biztos sokaknak jut eszébe a közös kerítés- vagy épp tanteremfestés, melyet rendre a nyári szünetben végeztek a szülők, megspórolva ezzel az iskolának a kiadást. Fabók Ágnes jegyzete.

Ugyan ma már szinte elképzelhetetlen, hogy valaki egy szalmaszálat is ingyen rakjon keresztbe, pedig megvolt azoknak az együtt töltött dolgos óráknak a (nemcsak anyagi) haszna.

A szülők és a tanárok megismerték egymást, s nem idegen…, sőt, ellenségként tekintettek a másikra, hanem egy térfélen játszó csapattársakként. A festésre jellemző motorikus mozgástól az idegeik, a közben elmaradhatatlan csevegéstől pedig a köztük lévő esetleges feszültségek is elsimultak.

Jól esett a munka végeztével a közösen elfogyasztott paprikás krumpli, pofa sör, s az is, hogy hazaérve kihúzott derékkal lehetett egy barackot nyomni a gyerek fejére, hogy látod, anyád/apád ebben is példát mutat.

Múlt szombatig azt hittem ilyenről már nem hallok többet. Aztán ellátogattam Nyíregyházára, ahol a barátnőm anyukája festékes, kipirult arccal, s élményekkel teli állított haza, miután a munkatársaival és a szülőkkel lefestettek több száz méternyi kerítést. Ingyen. Társadalmi munkában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában