Helyi közélet

2012.06.06. 10:37

Jancsót is lenyűgözte az ifjú tehetség(ünk)

Debrecen - Tudjon meg többet Varga Mátéról és társairól a szombaton megjelenő magazinunkból!

Debrecen - Tudjon meg többet Varga Mátéról és társairól a szombaton megjelenő magazinunkból!

A 8. Országos Középiskolai Filmszemlén egyértelmű győzelmet aratott a debreceni Kós Károly Művészeti Szakközépiskola 17 éves diákja, Varga Máté, aki Panel paranoia című kisfilmjével a zsűri kétszeres Kossuth-díjas elnökét, Jancsó Miklóst is lenyűgözte. A 2 perc 41 másodperces alkotásban az ifjú művész többféle technikát alkalmazva foglalkozik egyik kedvelt témájával, a gombamód szaporodó panelrengeteggel. A debreceni környezetben játszódó "mozi" azonban túlmutat e puszta tényen.

Újabb 50 fiatal

A középiskolás fiú a filmezés mellett grafikusként és festőként is megállja a helyét, melyet jól bizonyítanak díjai és kiállításai, így tehát nem véletlen, hogy ő is bekerült a Napló szombaton, immár másodszor megjelenő 50 ijfú tehetség magazinjába.

 

 

Negyvenkilenc társával együtt Varga Máté is jó példa arra, hogy mennyi géniusz születik és él megyénkben. A szombaton megjelenő – a Hajdú-bihari Naplóval együtt kapható – 50 ifjú tehetség magazinban e fiatalok pályájáról, érdemeiről és díjairól is olvashatnak.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában