Helyi közélet

2012.06.14. 07:22

Derekasan helyt álltak a „spontán” kabai lányok

Bikal - Jövőre is visszatérnének a lányok, hogy összemérjék tudásukat a többiekkel.

Bikal - Jövőre is visszatérnének a lányok, hogy összemérjék tudásukat a többiekkel.A Spontán2 csapata hősiesen küzdött és kiválóan helyt állt a Lapot a diáknak!, azaz a Ladik médiavetélkedő háromnapos országos döntőjében. Sok-sok nehéz feladattal kellett megbirkózniuk, de egyik sem fogott ki rajtuk, hiszen sokat készültek, és felkészítő tanáruk, Papp Judit segítségével mindent megtanultak, amire csak szükségük volt a versenyen.

17 megye napilapjai

A kabai ÁMK Sári Gusztáv Általános Iskola Tagintézményének Spontán2 csapat rögtön a megérkezés napján fontos házi feladatot kaptak. Át kellett nézniük 17 megye napilapját, hiszen a következő nap villámkérdéseit épp azt firtatták, mi mindent sikerült megjegyezniük az újságok cikkeiből. Azonban nem csak a verseny, de annak helyszíne is nagy sikert aratott a lányoknál.

Mátyás korában

A Puchner Birtokon mindent megtaláltak, ami a kellemes időtöltéshez szükséges. Szépen berendezett szobák, gyönyörű park, medence, szauna, és természetesen a reneszánsz városka, melynek falai között Mátyás király korában érezhette magát az ember. Igaz, a verseny napján, azaz kedden szakadt az eső Bikalon, de ez nem szegte a Spontán2 kedvét, tudásuk legjavát adva, közös munkával küzdötték le a feladatokat. Számukra a legnehezebb az újságírói műfajok meghatározása volt, de végül azon is sikeresen túljutottak.

A csapat bemutatkozása, melyet reneszánsz stílusban kellett előadni, kiválóan sikerült, de ugyanilyen jól ment a helyesírási feladat és a tudósítás írása is, melyet magas pontszámmal jutalmazott a zsűri, s különdíjjal is elismert. Roxána, Anikó, Ildikó, Zsóka és Zsuzs a verseny végén azt mondták, izgalmas volt, szükségük volt minden tudásukra, és ha lehetne, jövőre is részt vennének a Ladik médiaversenyen.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában