Helyi közélet

2009.01.11. 18:34

SZDSZ: A szmogriadó Debrecenben a polgármester lustasága miatt elmarad!

<p>Az SZDSZ felszólítja Kósa Lajos debreceni polgármestert, hogy a rossz levegőszennyezettségi adatokat vegye komolyan, és a városban érvényben lévő rendeletnek megfelelően lépjen fel a szmoghelyzet kezelésére - írja közleményében Gadus István, a liberálisok megyei elnöke.</p>

Az önkormányzati képviselő szerint a város kommunikációs tanácsnoka félretájékoztatja a közönséget, és a rendeletben megfogalmazott intézkedések elmaradnak.

Debrecen lakóinak egészsége nem károsodhat azért, mert a polgármester lusta hétvégén dolgozni - fogalmaz vasárnapi közleményében Gadus István. Az SZDSZ megyei elnöke szerint Kósa Lajos polgármesternek a városházán kellene intézkedni a szmogriadó tervben megfogalmazott szempontok szerint, és a hétfői munkakezdésre felkészíteni az embereket.

A liberális politikus emlékeztet arra is, hogy több napja a szálló por koncentrációja többszörösen meghaladja a határértékeket. Az SZDSZ elvárja, hogy alakuljon meg a Szmog Intéző Munkacsoport és az emberek kapjanak valós képet szmog veszélyeiről - áll a közleményben.

 

Önnek mi a véleménye? Szóljon hozzá!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában