Helyi közélet

2008.10.09. 10:17

Tisztújítás a kereskerdelmi- és iparkamaránál

<p>Debrecen - Tisztújító küldöttgyűlést tart ma a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A gazdasági kamarák tisztújító választásai négyévente kerülnek megtartásra, így 2008 őszén a Hajdú-Bihar megyei Kereskedelmi és Iparkamarában is beköszöntött a választási szezon.</p>

Az előkészületek már június elején elkezdődtek, amikor a kamarai tagok tagozati üléseken döntöttek a választási szervekbe delegálandó személyekről.

A választási szervek a nyár folyamán több alkalommal üléseztek, így a kamara felkészülten várta a szeptember elején – szintén tagozatonként – megtartott jelölőgyűléseket, ahol a kamarai tagok 50% + 1 szavazati aránnyal juttathatták jelölti státuszba a pozíciót betölteni szándékozókat.

A küldöttgyűlés tagjainak és a helyi elnökségi tagok megválasztására szeptember 15-20-ig került sor a megyében.

Az elnök, alelnökök, elnökségi tagok, ellenőrző, illetve etikai bizottsági tagok megválasztására október 9-én kerül sor, a HBKIK tisztújító küldöttgyűlésén, az Akadémiai Bizottság székházában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában