Helyi közélet

2008.10.21. 16:15

Rablótámadás: katonát is gyanúsítanak

<p>Újabb két férfit vett őrizetbe a rendőrség kedden a május 19-én este, a debreceni Malompark Bevásárlóközpont hátsó bejáratánál elkövetett fegyveres rablótámadás ügyében – közölte Sápi Tibor, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. <FONT color="#ff0000">Korábbi képek:</FONT>&#160;<DIA alt="Fegyveres támadás Debrecenben 2008.05.19." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Fegyveres_t_mad_s_Debrecenben_2008_05_19_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Fegyveres támadás Debrecenben 2008.05.19." src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA><DIA alt="Fegyveres támadás Debrecenben 2008.05.20." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Fegyveres_t_mad_s_Debrecenben_2008_05_20_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Fegyveres támadás Debrecenben 2008.05.20." src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Így a büntetőeljárás már négy személy ellen folyik, méghozzá nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt, ugyanis a támadók egyike mellbe lőtt egy pénzszállítót.
Mivel a kedden őrizetbe vett gyanúsítottak egyike szerződéses katona, a nyomozást a továbbiakban az illetékes Debreceni Katonai Ügyészség végzi.


 

Elõzmény: malomparki rablás- újabb gyanúsított

Újabb személyt, egy húsz éves férfit vett õrizetbe a rendõrség Debrecenben kedden a május 19-ei malomparki fegyveres rablással összefüggésben – közölte kedden Sápi Tibor, a megyei rendõr-fõkapitányság szóvivõje.

Mint emléketes, a bevásárlóközpont hátsó bejáratánál, az esti órákban elkövetett bûncselekmény során mellbe lõttek egy pénzszállítót, aki életveszélyesen megsérült. A rendõrség augusztus végén már elfogott egy 25 éves monostorpályi férfit, akinek a DNS-mintáját megtalálták a helyszínen talált tárgyakon. Õ azóta is elõzetes letartóztatásban van.

A hatóság két héttel a rablás után számolt be arról, hogy egy puskára és egy karláncra bukkantak a szomszédos, volt ifjúsági park területén. Bár a rendõrség a nyomozás érdekében egyelõre nem kívánt belemenni a részletekbe, könnyen elképzelhetõ, hogy errõl az elhanyagolt, fás-bokros területrõl lõttek. Ami bizonyos: a fegyverszakértõ megállapítása alapján kispuskából tüzeltek.

A 46 éves pénzszállító júniusban térhetett haza a kórházból.

A rablás során két pénzszállító vagyonõrt támadtak meg a hátsó bejáratánál. Páncélozott gépkocsijukkal a szokott idõpontban, a szokott helyre érkeztek az aznapi bevételért.

Egyikük bement a pénzért, társa az autóban maradt. Kifelé jövet lõttek rá, amikor elhagyta a fotocellás ajtót. Egy feketeruhás rabló termett az összeesõ sérült mellett, és felkapta a pénzestáskát. A volán mögött maradt pénzszállító azonban megakadályozta a menekülésben: hátramenetben elsodorta a támadót, aki ijedtében – a zsákmány nélkül – elszaladt.

A sofõr látta, hogy egy másik fekete ruhás alak várakozott a parknál. A rendõrség késõbbi közlései arra utaltak, hogy a bûnözõk még többen is lehettek. A rendõrség nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérletének megalapozott gyanújával nyomoz vele, és társaival szemben. A félmilliós nyomravezetõi díjat visszavonták.

FRISS BÛNÜGYI HÍREK

 

 

  • Önbíráskodás Sárándon
  • Taxis akadályozott meg rablást Debrecenben
  • Nem segített az elütött lánynak
  • Hogy lopnak a hipermarketekbõl?
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában