Helyi közélet

2008.10.16. 10:40

Kell-e a mai nőnek a vörös rózsa?

<p>Na de kell-e egyáltalán a mostani nőknek a romantika vagy már csak az akció-filmek izomagyú, „nekiváglak a falnak oszt’ jó lesz” típusú macsóira buknak?</p>

„Évente egyszer veszek virágot a barátnőmnek, hogy ne legyen elkényeztetve, meg akkor úgy jobban örül neki.” –mondja a huszonkilenc éves fiú. Abban a korban van még, hogy bőven lehetne hősszerelmes, mégsem vesz gyakran rózsát kedvesének. Aki vele van, harminckét éves, és inkább csokit visz a lánynak. Azzal indokolja, hogy hobbi kertész, és nem szívesen látja elhervadni a virágot, és amúgy is jobban értékeli a barátnője az édességet. Na de kell-e egyáltalán a mostani nőknek a romantika vagy már csak az akció-filmek izomagyú, „nekiváglak a falnak oszt’ jó lesz” típusú macsóira buknak?

A tizenhét éves lány cipzár alakú fülbevalójával aranyos gesztusnak tartja, kapott már rózsát csak úgy, de azt mondja, nincs nagy jelentősége, és hozzá teszi: „amúgy meg nem sok mindent lehet kezdeni vele.”

Na de nincs veszve még minden. Egy belvárosi virágüzlet eladóival beszélgetve éri még kellemes meglepetés az embert. Első randi előtt bemennek még izgulva egy-egy szál sárga vagy rózsaszín romantikus ajándék virágért a fiúk korosztálytól függetlenül. Persze az már egy másik kérdés, hogy vásárlás után reklámszatyorba, kabát alá vagy papírba rejtik az élő ajándékot, mert úgy érzik, ciki azzal mászkálni. A nagyobb csokorral azonban szívesen feszítenek az utcán. „Nem nagyon variálnak, általában rózsát vesznek. Persze egyre többször van, hogy tulipánt, liliomot vagy kálát visznek a kedvesnek.”- meséli a rutinos eladó.
A virágküldési szolgáltatás pedig szintén divatos ma is. Legtöbbször zárt borítékkal jönnek, de telefonos rendelés esetén tudják, mi kerül a mellékelt borítékba. Legtöbbször a „Szeretlek!” és az „Imádlak!” De rajzoltattak már velük macifülű fejet, írattak jelszavakat, melyet csak az a két ember ért, akiknek és akikről szól.
Na persze ezeket olyan lányok kapják leggyakrabban, akik tudják is mire értékelni. Bár a gesztust magát is el lehet rontani. Úgy, mint ahogy egyik ismerősöm járt, amikor a fiú eme kedves mondatot mellékelte hozzá: „Hoztam neked ibolyát, és képzeld le tudtam alkudni egy 100-asra"

B.Zs.

  • Hátrányos helyzetűnek számít-e a nő kisgyerekkel?
  • A randidrog nem csupán szülői riogatás
  • Tini könyvek, ingyenes internet
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában