Helyi közélet

2008.10.16. 13:50

Új kerékpárút épül Debrecenben

<p>Összesen 1948 méternyi szakaszon épül új kerékpárút a cívisvárosban – tudtuk meg Kósa Lajostól, Debrecen polgármesterétől. A beruházás összesen majdnem 100 millió forintból 2009. júniusáig valósul meg.</p>

Összesen 1948 méternyi szakaszon épül új kerékpárút a cívisvárosban – tudtuk meg Kósa Lajostól,Debrecen polgármesterétől.

A több, mint 81 millió forint pályázati pénzből és 14 és fél millió forint önerőből, 2009. júniusáig megvalósuló beruházás nyomvonala a Füredi út - Jerikó utca csomópontból – a júliusban átadott kerékpárút végétől – fog kiindulni, ráfordul az Egyetem sugárútra, és továbbhalad a Bethlen utcán, egészen a Hunyadi János utcáig, majd a Péterfia utcai kereszteződést követően a piacnál ér véget.

– A kerékpáros közlekedés sokkal gyorsabb, mint az autó, vagy bármelyik tömegközlekedési eszköz, ezért a városvezetés arra törekszik, hogy idővel a belvárosba sokan nap mint nap kétkeréken jussanak el. Az egyre bővülő debrecenikerékpárút-hálózat tulajdonképpen a tömegközlekedés egy ágának a fejlesztését is jelenti – magyarázta a városvezető.

Kerékpártárolók épülnek Debrecenben

Tour de Tóci - avagy: kerékpárút a lakótelepen

Pattanjunk „drótszamárra”!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában