Helyi közélet

2008.10.29. 11:13

Új autóbuszok pedig lesznek...

<p>A jövő év júliusától már új szolgáltató, a Cívisbusz Konzorcium működteti majd a debreceni autóbusz-közlekedést. Feltéve, hogy a nemzetközi pénzpiaci válság nem húzza keresztbe a számításokat...</p>

Budapest, Debrecen – A jövő év júliusától már új szolgáltató, a Cívisbusz Konzorcium működteti majd a debreceni autóbusz-közlekedést. Feltéve, hogy a nemzetközi pénzpiaci válság nem húzza keresztbe a 9 milliárd forintos invesztíciót vállaló győztes számításait.

Ennyibe kerül a 140 új autóbusz beszerzése, valamint a telephely kialakítása. „Nekünk még a válság beköszönte előtt sikerült a finanszírozókkal olyan megállapodást kötni, melynek keretében az utolsó pillantban dönthetjük el, milyen devizanemben vesszük fel a hitelt, és a futamidő is rugalmasan mozgatható.

A tervezéskor jelentős árfolyamkockázattal számoltunk, ezen még belül vagyunk, de fontos, hogy az árfolyam stabilizálódjon” – mondta el a Naplónak Kossa György, az Inter Tan-Ker Zrt. vezérigazgatója, hozzátéve, hogy csak jövőre hívják le a hitelt, addig pedig vélhetően megnyugszik a piac.

Ő most úgy látja, hogy a vállalt buszberuházás határidőre teljesíthető lesz.

  • Későn ébredt az egyesület
  • Kiderül mi lesz a debreceni buszközlekedéssel
  • Volánnal, vagy anélkül?
  • Napirenden a busztender
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában