Helyi közélet

2008.10.20. 06:35

Hagyták volna meghalni a debreceni hajléktalant

<p>A szombat esték Debrecenben nem mondhatók nyugisnak.</p>

A Péterfia utca környéke pedig különösen nagy zúgolódásoknak ad helyet, hiszen kocsmák végtelen sora van nyitva, melyet kortól függetlenül látogatnak a bulizni vágyók.
Ezek mellett elsétálva találkozhat az ember miniszoknyás, csábító prédalehetőségekkel, mindenre kész, felhajtott gallérú macsókkal, tizenéves, vasalt hajú fiúkkal (vagy esetleg lányokkal, nem lehetett mindig eldönteni), s hosszú loboncú, kócos, lázadókkal.

Illetve ha eléggé figyelmes az ember, rábukkanhat a bokrok között egy földön fekvő hajléktalanra is. Ezen a hétvégén nekem is volt szerencsém elhaladni a flakon borát éppen hogy csak elengedő férfi mellett. Na de mit tehet ilyenkor az ember?

Először nem értettük, hogy a valószínűleg alkoholtól oldott hangulatban lévő tinik mit néznek annyira a járda szélén, s mire mutogatnak s hahotáznak rajta annyira.

A szerencsétlen alkoholtól bódultan feküdt a néhány fokos éjszakában, és nem kapott mást, mint cinizmust és rossz vicceket.

Telefonáltunk a mentőknek, mert ugye mit lehet tenni? Jókislányok módjára megvártuk őket. Szólongatták, rázogatták, majd lassan kiderült, azért választotta félig a bokrot, félig a járdát, mert azt melegebbnek ítélte, mint a padot. Hát legyen.

Ott mégsem maradhat.
Mint később megtudtam, az utcán nem hagyják, hacsak saját lábán nem távozik a helyszínről. Egyébként meg a kórházba vagy a detoxikálóba szállítják. De vajon holnap, amikor kiengedik a szakavatott kezek közül és ismét elé kerül a kannás bor, vajon ki menti meg a legyengült szervezetét az akár halálos kifázástól?

Vagy pár hét múlva a megfagyástól? Hova kerülnek? Mit lehet velük kezdeni? Mert ők is csak emberek!

  • Meghalt egy hajléktalan a Csapó utcán
  • Hajléktalan névre vesznek autót
  • Földalatti illemhely hajléktalanoknak
  • Hajléktalanszámlálás Debrecenben
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában