Helyi közélet

2008.10.21. 18:24

Biztonságosan, két keréken

<p>Nyíradony-Tamásipuszta, -Aradványpuszta – Nemzeti ünnepünk előtt adták át rendeltetésének október 21-én a Nyíradony-Tamáspuszta és Nyíradony-Aradványpuszta belterületén megépített kerékpárutat.</p>

A projekt az Új Magyarország fejlesztési tervben, az Európai Unió támogatásával, az Európai Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.
Az aradványpusztai út hossza 1017 méter. Ez bruttó ötvennégymillió forintba került, melyhez a nyíradonyi önkormányzat tíz százalékban járult hozzá. Tamásipusztán 472 méter az út hossza, a beruházás összege bruttó huszonhétmillió forint, melyhez 15 százalékot biztosított a város önkormányzata. A kivitelezést a Vegyépszer Zrt. végezte.
Tasó László polgármester, országgyűlési képviselő adta át a létesítményt, és elmondta: „Közlekedésbiztonsági szempontból igen fontos volt ez a beruházás, mert mindkét településrész a forgalmas és balesetveszélyes 471-es főút mellett helyezkedik el.

Terveink között szerepel – amennyiben támogatják pályázatunkat – a két belterületi szakasz összekötése két éven belül.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában