Helyi közélet

2008.10.17. 17:27

Autósüldözés Berettyóújfaluban!

<p>Nem mindennapi autóst fogtak a rendőrök péntek délben Berettyóújfaluban: a 20 éves fiatalember vezetni tanult, amikor egyszerűen meglépett az oktatója elől.</p>

Szőke Bernadett sajtóügyeletes beszámolója szerint, még délelőtt értesítették őket arról, hogy Békéscsabán egy oktató pár percre kiszállt az autójából, s tanítványa ezt kihasználva elhajtott.

Kézre kerítése érdekében rövid időn belül ellenőrző-átengedő pontokat létesítettek a környező megyékben. A keresett gépkocsi – mondta a hadnagy – fél egy előtt a 47-es főúton, Berettyóújfalu határában tűnt fel.

Bár az egyenruhás egyértelműen jelezte, hogy „Állj!”, a fiatalember nagy sebességgel tovább hajtott a városközpont irányába. A fiú az üldözés során összesen három gépkocsival ütközött érintőlegesen, szerencsére senki sem sérült meg.

Végül egy belvárosi lakótelep parkolójában sikerült elfogni. Jármű önkényes elvétele, cserbenhagyás, közúti veszélyeztetés, engedély nélküli vezetés, rendőri jelzés figyelmen kívül hagyása és közlekedési szabályszegések miatt indult eljárás ellene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában