Helyi közélet

2008.10.17. 12:58

282 millió forint lakossági tartozás a Debreceni Hőszolgáltató Zrt.-nél

<p>Debrecen - Október elsején negyedjére drágult idén a gáz. Januárban öt, áprilisban 5,8, júliusban 9,9 százalék volt az emelés, e hónaptól kezdve pedig 6,5 százalékkal kell többet fizetnünk.</p>

Sokaknak pedig nagy nehézséget okoz a több tízezer forintnyi összeg kifizetése. Na de mi lesz azokkal, akik nem tudják időben rendezni számláikat?
Hernyák Imre, a Debreceni Hőszolgáltató Zrt. értékesítési igazgatója kérdésünkre elmondta, szeptember harmincadikáig 333 millió forintnyi hiánya van társaságuknak, amiből 282 millió a lakossági rész.

Ez így ezer háztartást érint. Arra a kérdésünkre, hogy mit tehetnek azokkal, akiknek hátralékuk van, elmondta, a következő hónapban felszólítást küldenek.

Ekkor a tartozók fele rendezi is tartozását, ha pedig arra sem reagál, akkor személyesen keresik meg az ügyfelet.

Hozzátette, „Ez bizonyult eddig a leghatékonyabb módszernek. Nem az a célunk ugyanis, hogy korlátozzuk a szolgáltatást, hanem hogy nekünk is meg legyen a bevételünk.”

Ezért a személyes megkeresés alkalmával akár részletfizetési lehetőséget is felajánlanak. Amennyiben azonban nem állapodik meg a céggel a felhasználó, korlátozzák a szolgáltatást. Mint megtudtuk, jelenleg ilyen negyvenöt használati helyen van.
Természetesen a hőszolgáltatónak sem végtelen a türelme. Amennyiben továbbra sem reagálnak, fizetési meghagyást intéznek a bíróságra, aminek következtében letilthatják az összeget a tartozó jövedelméből, ha nincs erre lehetőség, akkor pedig ingóságait vihetik el, például lefoglalhatják az autóját. Legutolsó esetben pedig az ingatlanját is tulajdonba vehetik.

„Olyan azért nincs, hogy azért lakoltatnak ki valakit, mert csak nekünk tartozik. Ott általában már nem fizetnek jó ideje sem villanyt, sem vizet, semmilyen számlát.” –mondta a HaonnakHernyák úr.

Van igény a távhő-támogatásra -

Nem változik a távhő díja

Csak a szocialistáknak tetszik a távhő-díjak csökkentését célzó

Megsarcolják a debrecenieket?

Mindenkinek melege van - mennyibe kerül a távhő?

Ezek is érdekelhetik