Helyi közélet

2008.10.09. 12:11

150 bolt árulta a kínai mogyorót

<p>Balmazújváros – Mintegy 150 élelmiszerüzletbe került abból a kínai gyártású ízesített mogyoróból, amelyben az élelmiszerbiztonsági szakemberek a határértéket nyolcszorosan meghaladó melamint találtak.</p>

Póser Pál főállatorvos a Naplónak elmondta, hogy zömmel kelet-magyarországi üzletekbe szállított belőle a balmazújvárosi Blue East Impex Kft., de egy jelentősebb tétel került a fővárosba is.

„A forgalmazó dokumentumaiból kiderült, hogy a kínai mogyoró szavatossága október 6-án lejárt, a vásárlók ma már ezért sem találkozhatnak vele a boltok polcain.

A kereskedő kötelessége a terméket bevonni (függetlenül a fertőzöttségétől), a kollégák most szúrópróbaszerűen azt ellenőrzik az érintett megyékben, hogy ezt megették-e a boltosok” – jelentette ki érdeklődésünkre a szakember, hozzátéve, hogy az import élelmiszerek esetében az importőrnek nem kötelessége a termék összetételét a forgalomba kerülés előtt ellenőriztetni, a csomagoláson feltüntetett adatok valóságtartalmáért a gyártót terheli felelősség.

  • Melaminos mogyoró Hajdúban
  • Tejporbotrány - Kína hallgat
  • Vesekövet okozó kínai tejpor
  • Lista a guar-gumis élelmiszerekről
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában