Helyi közélet

2008.09.27. 11:15

Túra az irodalmi emlékezetért

<p>Idén negyedik alkalommal rendezték meg a Tar–túrát Debrecenben. A rendezvénnyel a szervezők Tar Sándorra emlékeztek. Azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet Tar Sándor munkásságának jelentőségére a magyar irodalomban. <dia width="900" height="700" alt="Tar túra 2008.09.28."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/tar_t_ra_2008_09_28_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Tar túra 2008.09.28." /></a></dia></p>

 A nap folyamán 6 – az író által gyakran látogatott – vendéglátóhelyet jártak végig a belvárostól az író egykori lakásáig. Az első állomás a Turmix Bár volt, ahol Giczey Péter, az Együtt Debrecenért Egyesület elnöke és a túra egyik szervezője, köszöntötte a részvevőket.  Az egyes megállóhelyeken felolvasásokat tartottak az író műveiből és koccintottak az egészségére. A rendezvényhez bárki csatlakozhatott, aki ilyen módon szeretett volna tisztelegni az író emléke előtt. A túra befejező állomása az Ádám Presszó volt, ahol meleg étellel várták a túrázókat. A vendégek között voltak többek között az író egykori NDK-s munkatársai Révészné Győri Éva és Lajos Julianna.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában