Helyi közélet

2008.09.10. 13:06

Szép lovak versenye Hajdúböszörményben

<p>Hajdúböszörmény – Jövőre akár országos szintű látványossággá nőhet a szeptember 13-án – a város napján – első alkalommal megrendezendő hajdúböszörményi lóbemutató és -szépségverseny.</p>

A lovassport, valamint a lovak iránt elkötelezett és érdeklődő tenyésztők, hobbilovasok, sportegyesületek, klubok, avagy egyszerűen csak a lovakat kedvelők örömére a Szabadhajdú Nonprofit Kft. hagyományteremtő jelleggel megrendezi az I. Lóbemutatót és -szépségversenyt a Bocskai téren szeptember 13-án, a városnapon, 18 óra 30 perces kezdettel.

Mint azt a szervező Szabadhajdú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, V. Szabó Sándor elmondta, Hajdúböszörményben évszázados múltra tekint vissza a lótartás és a lovakkal való foglalkozás. A településnek – a hagyományokra alapozottan – komoly lovasélete van. – A jeles eseményt szakmai zsűri előtt rendezzük, fődíja egy vándorserleg. Olyan látványosság lehet, amely jövőre országos szintre nőhet – folytatta az intézményvezető.

Az esemény napján 16 órakor a Sillye Gábor Művelődési Központ és Közösségi Ház lovas szakmai tanácskozásnak ad otthont, ahol neves előadók és a szakmában elismert szakemberek tartanak előadásokat. Ákos Ajtony örökös díjugrató magyar bajnok (a szakmai zsűri tagja) például a lovassport helyzetéről beszél – tudtuk meg.
– B. B. –
INFO
Információ: Szabadhajdú Nonprofit Kft. 4220 Hajdúböszörmény Bocskai tér 4. E-mail: [email protected] , Tel: 06 52/280-040.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában