Helyi közélet

2008.09.11. 14:39

Nagyító alatt a magyar gazdaság

<p>Debrecen – Négy év munkájáról és eredményeiről beszélgettek cikluszáró gyűlésükön a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara küldöttei csütörtökön.</p>

Miklóssy Ferenc, a kamara elnöke arról tájékoztatott, a 2005 és 2008 közötti időszakban számos olyan lépést kezdeményeztek, mellyel megkönnyíthetnék a vállalkozók szerepét.

A cikluszáró kiadványból kiderül, a kamara egyik fontos törekvése a szakképzések támogatása és irányítása oly módon, hogy az megfeleljen a piaci elvárásoknak. Ennek eredményeként a kamara már 27 szakma képzését ellenőrzi.

A megye gazdasági szempontjából az egyik legfontosabb, hogy az új létesítmények úgy valósuljanak meg, hogy annak kivitelezésében és működtetésében minél több helyi, térségi vállalkozás vegyen részt – fogalmazott a megyei iparkamara elnöke.

A felmérések megmutatták, hogy a magyar gazdaságban megindult egy felzárkózási folyamat, melyet a vállalkozások kilátásainak javulása is mutat. Sikerként értékeli, hogy a Széchenyi Kártya – állami támogatásban részesített, kedvezményes kamatozású – Hitelkonstrukciót egyre többen veszik igénybe. Megyénkben a kártya indulása óta több mint 3200 kérvényt továbbítottak a Bankok felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában