Helyi közélet

2008.09.26. 05:05

Megkérdeztük a járókelőket a tömegközlekedésről...

<p>Debrecen - Ön szerint mit kellene ahhoz tenni, hogy az emberek autóról buszra váltsanak?</p>

– Többféle járatot kellene indítani, és lehetőleg környezetkímélőket. A bérletek árát is csökkenthetnék – válaszolta Boriné Major Márta.

– Én akkor váltanék tömegközlekedésre, ha sűrűsödnének a járatok, és bővítenék a vonalhálóztatot. Balogh Dóra úgy vélekedett, ha a reggeli és a délutáni csúcskor több járatot indítanának az talán segíthetne.

– Ha a buszmegállók közelebb lennének a bevásárló központokhoz és nem lennének egymástól olyan távol, akkor talán többen használnák a tömegközlekedést – fejtette ki véleményét Varga Jánosné.

– A külvárosi járatokat kellene sűrűbbé tenni, mert onnan hosszú idő bejutni a belvárosba, és ritkán járnak a buszok, ezért választják sokan az autót a tömegközlekedés helyett – magyarázta Gyöngyösi Judit.

– Pontosabb és tisztább járatokkal rá lehetne venni az embereket, hogy tegyék le az autót – válaszolta Vilmányi Gábor.

– Vagy azt kellene csinálni, mint nyugaton: lezárni a várost az autóforgalom elől, hogy csak busszal, trolival lehessen járni. Polyák Borbála szerint az a baj, hogy az emberek nem szeretnek a buszmegállóban várni, pedig a sok egyedül autózó miatt kialakult dugókban ugyanannyit vesztegelnek. – Ha ezt felismerik, talán változtatnak – mondta.

  • Vita a buszközlekedésrõl: élõ közvetítés!
  • Bírálják a pályázatot
  • Késõn ébredt az egyesület
  • Volánnal, vagy anélkül?
  • Napirenden a busztender
  • Ezek is érdekelhetik