Helyi közélet

2008.09.11. 09:08

Lángoló autó ment be egy debreceni benzinkútra

<p>Debrecen - Elképesztő történet, melyet egy benzinkútnál dolgozó alkalmazott mesélt nekünk.</p>

"Rémisztő eset történt nemrégiben: egy lángoló autó ment be a kútra hajnalban. Hangsúlyoznám: nem füstölt, nem szikrázott, már rendesen égett az autó. Az eszement pedig a 3-as kútra állt, azaz a kút területének a kellős közepére, ami a legveszélyesebb.

Kollégáim azonnal kiparancsolták onnan, reagálni sem volt ideje szerencsétlennek. De kérdem én: hogy lehet manapság ennyire buták és figyelmetlenek az emberek, hisz annyira köztudott, hogy a benzinkút területén, még csak egy cigarettára sem lehet gyújtani, meg egyáltalán, semmilyen tüzet okozó tevékenységet nem lehet okozni és van mersze égő autóval behajtani, hogy segítséget kérjen?

Hisz egy lakóterületen vagyunk. Ki lehet számolni, mennyi üzemanyag van a föld alatt: egy kútfejhez átlagosan 15000l üzemanyag tartozik. Egy oszlopnál 6 kútfej van: 15 000x6=90 000 l. A mi kutunk kis kútnak minősül 3 oszlopával, de az is 270 000 l üzemanyagot jelent. Gondoljanak bele, mi történt volna, ha ez a rengeteg éghető anyag tüzet kap?"

Szerk: No comment...

  • Tankolj és uzsgyi! Mesél a debreceni benzinkutas
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában