Helyi közélet

2008.09.30. 06:23

Kósa: „Emelt fővel távozott”

<p>Budapest, Debrecen, Püspökladány – Becsülendő, hogy Arnóth Sándor a történtek után az egész parlamenttől elnézést kért és azonnal lemondott – vélekedett Kósa Lajos, Debrecen polgármestere. &#160;<A href="http://www.haon.hu/hirek/im:haon:newspaper-hbntippek/cikk/az-mszp-kozlemenye/cn/haon-news-hbn_01-20080929-070513"><IMG height="13" src="http://archive.haon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>Az MSZP közleménye </B></A>[.pdf - 120KB]&#160;<BR /><A href="http://www.haon.hu/hirek/im:haon:newspaper-hbntippek/cikk/az-mszp-kozlemenye-2/cn/haon-news-hbn_01-20080929-070653"><IMG height="13" src="http://archive.haon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>Az MSZP közleménye letölthető 2.</B></A> [.pdf - 115KB]</p>

Majd hozzátette: több tucat politikus mondott már vállalhatatlan mondatokat – mint például a „hazudtunk éjjel-nappal” –, de senkiben sem volt ennyi tartás, ezért emelt fővel távozott.

Távozzon a közéletből is

Megyénk MSZP szervezetének közleményében az áll: „A Hajdú-Bihar megyei MSZP felszólítja Arnóth Sándort, hogy parlamenti képviselősége után mondjon le a püspökladányi polgármesteri-, a Sárréti Többcélú Kistérségi Társulásban betöltött elnöki-, és az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanácsban betöltött tisztségéről is…

Arnóth Sándorra és a Fideszre örökre ráragadt a szégyen bélyege. Arnóth úgy vonul be az újkori magyar történelembe, mint legrövidebb ideig (27 napig) „dolgozó” parlamenti képviselő.”
Arnóth Sándor fideszes politikus hétfői „Lógni fogtok!” bekiabálása után Szili Katalin rendkívüli házbizottságot hívott össze, amely után úgy nyilatkozott: „A magyar parlament átlépett egy küszöböt, amit nem lett volna szabad, nem ragadtathatja senki magát olyan vélemény formálásra, amiben másokat fenyeget.”

Megyénk listás országgyűlési képviselője, Püspökladány polgármestere a hétfői parlamenti ülésen Iváncsik Imre (MSZP) titkosszolgálatokért felelős államtitkár napirend előtti felszólalása után kiabálta be a fenyegető mondatot, majd a szünetben bejelentette, lemond képviselői mandátumáról.

Iváncsik Imre a sajtótájékoztatóján a Független Hírügynégnek elmondta: még nem tudja, hogy tesz-e feljelentést életveszélyes fenyegetés miatt, de szerinte nem is ez a lényeg.

Úgy gondolja, fel kellene hagyni a demokráciában tűrhetetlen viselkedéssel.

Ki lehet Arnóth utódja?

Kósa Lajos lapunknak azt nyilatkozta, Arnóth, mint képviselő nyilvánult meg, ez a polgármesteri posztját nem veszélyezteti. Majd hozzátette: azzal, hogy önkéntesen lemondott mandátumáról, a Fidesz részéről az ügy végére pont került. Mivel Arnóth Sándor a Hajdú-Bihar megyei listán Pálinkás József után került be az Országgyűlésbe, így utódjáról is helyben döntenek.

Kósa Lajos, a választmány elnöke elmondta, valószínűleg már pénteken eldöntik, ki kerüljön a helyére, és megteszik javaslatukat az országos választmány felé. Várhatóan két hét múlva válhat biztossá, ki követi a poszton. Más forrásból megtudtuk: A listán a következő név: Tiba István, Balmazújváros polgármestere.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában