Helyi közélet

2008.09.22. 13:36

Kerékpárral gyorsabb és egészségesebb

<p>Ma délután rendezik meg kilencedik alkalommal a Kritikus Tömeg kerékpáros felvonulást. A szervezők és a bringások célja, hogy népszerűsítsék a környezettudatos közlekedést.</p>

Hogyan javítaná a kerékpáros közlekedés feltételeit?

Elsősorban kerékpárutak építésével – kezdte válaszát Juhász Istvánné, majd hozzátette, szükség van a biciklisfelvonulásokra, ugyanis figyelemfelkeltőek.
Murvai Ferenc szerint a legfontosabb, hogy toleránsak legyenek az emberek egymással szemben.

– Város széli parkolókat kellene létrehozni, hogy a belváros teljesen autómentes legyen – mondta.
– Ha külön sávot alakítanának ki a kerékpárosoknak, sokkal biztonságosabban lehetne kétkeréken közlekedni – vallja Szilvási Éva.
Simon Attila úgy látja, sokkal több kerékpárutat kellene építeni a városba. – Az is fontos, hogy biztonságban tudhassuk a biciklinket, ezért javítani kellene a közbiztonságot.
– Én mindig kerékpárral járok a munkába, még bérletem sincsem. Szerencsém van, mert a munkahelyemen van kerékpártároló, így nyugodt vagyok felőle – válaszolta Mester Emese.
Tugya Zoltán gyaloglás helyett szívesebben jár biciklivel, mert gyorsabb. Szerinte az autósok nem figyelnek oda eléggé a kerékpárosokra, ezen kellene változtatni.

 • Critical Mass Debrecenben
 • Kerékpáros-kresz
 • Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában