Helyi közélet

2008.09.07. 08:15

Intézkedést várnak az áramszünetek miatt

<p>Debrecen – Rengeteg panasz érkezik az önkormányzathoz lakossági fórumokon a sűrűn szünetelő áramszolgáltatás kapcsán – tájékoztatott Pósán László.</p>

Hozzátette, a panaszokat továbbították az E.ON IS Hungary Kft.-hez, ám ezidáig nem tapasztaltak változást. Évek óta üres ígéretekkel hitegetik a fogyasztókat az áramszolgáltató munkatársai, de előrelépés nincs.

A képviselő elmondta, ki fogják vizsgáltatni, eleget tesz-e az áramszolgáltató a szolgáltatói szerződésben leírt kötelezettségeinek, illetve a problémákkal levélben az Energia Hivatal elnökéhez fordulnak.

Hangsúlyozta: ilyen magas árak ellenében a fogyasztók jogosan várnak el megfelelő szolgáltatást. Győri Gyula önkormányzati képviselő jelezte, jórészt Debrecen délkeleti részében (Kerekes telep, Lencz telep stb.) vannak gondok a közvilágítással.

Az önkormányzatnak pedig akkor is fizetnie kell a világításért, amikor az szünetel. Az önkormányzat munkatársai várják a lakosság áramszolgáltatással kapcsolatos észrevételeit „áramszünet” jeligére levélben a 4024 Debrecen, Piac utca 20. vagy email-ben az [email protected] címre, elérhetőséggel együtt, melyeket továbbítani fognak az E.ON és az Energia Hivatal felé.

 

Kapcsolódó anyagok:

  • Inteligens energia
  • Mégse emelik a villamos energia árát?
  • Hatékony energia-stratégiára van szükség
  • Ezek is érdekelhetik