Helyi közélet

2008.09.08. 18:37

Három család gyászol

<p>Hajdú-Bihar – Egy magzattal együtt öten haltak meg vasárnap az utakon. Négy kislány is megsérült. Egyikük kómában van.</p>

Feltehetően elaludt annak a BMW-nek a moldáv-román állampolgársú férfi vezetője, aki vasárnap éjjel fél tizenkettőkor két gyermekkel a hátsó ülésen belerohant egy svéd rendszámú kombi Volvo-ba a 42-es főúton, Földes közelében. Szemtanúk beszámolójára alapozott rendőrségi információk szerint a vétlen autós 90-100 kilométeres sebességgel haladt, amikor a szemből érkező BMW fokozatosan áttért a másik sávból. A Volvo vezetője hiába próbált lehúzódni az amúgy egyenes úton, frontálisan összeütköztek.

 

A svéd autó volánja mögött ülő férfi és mellette utazó anyósa a helyszínen életét vesztette. A tragédiát okozó sofőr szintén elhunyt. Feleségét és nagyobbik gyermekét a Berettyóújfalui Területi Kórházba szállították. Mint Muraközi István orvos-igazgatótól megtudtuk, mindketten súlyosan megsérültek, de életük nincs veszélyben. A kisebbik, 10 éves kislányt a helyszínen újraélesztették a mentők, ő jelenleg a debreceni Klinikán fekszik – kómában. Az ütközés során a Volvó csomagterében utazó németjuhász kutya is elpusztult.

Válságos állapotban

Egy martonvásári család utazott abban a Reanult gépkocsiban, amely vasárnap reggel összeütközött egy védett úton haladó Fiat-tal a 35-ös főúton, a balmazújvárosi elágazásnál. Az 57 éves nagymama a helyszínen elhunyt, a szülőket súlyos, életveszélyes, a két gyereket könnyű sérülésekkel szállították a debreceni Kenézy-kórházba.

 

– A 27 éves anyuka várandós volt, a hetedik hónapban járt, és mivel ilyen esetben a magzat megmentése az elsődleges, császármetszést hajtottak végre rajta. A pici életét azonban már nem lehetett megmenteni – mondta el lapunknak hétfő délután Szentgyörgyi János, a kórház sajtóreferense. Mint mondta, a nő állapota válságos, sorozatos bordatörése van, megsérült a nyaki gerince, és több életfontosságú szerve. Harminchat éves férjét, aki szintén nyaki gerincsérülést szenvedett, már megoperálták, ő jobban van. Két kislányukhoz – 4 és 7 évesek – egy nagybácsi érkezett Martonvásárról. A család látogatóba érkezett megyénkbe, debreceni és hajdúszoboszlói rokonaikhoz.

 

A rendőrség eddigi adatai alapján a férj nem biztosított elsőbbséget a kereszteződésben. A másik járműben ülő 24 éves debreceni férfi és nő súlyosan megsérült. Előbbi kar- és comcsonttörést, utóbbi lábszártörést szenvedett.

 

RaL

  • Családi tragédis
  • Halálos baleset a 35-ösön
  • Halálos frontális ütközés
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában