Helyi közélet

2008.09.12. 14:35

Enne valami finomat? Rakott lecsó

<p>Ennne valmi finomat, de kifogyott az ötletekből? A HAON segít önnek. Olvasson minket. Lepje meg magát és családját egy incsiklandó rakott lecsóval! Van kedvenc lecsó receptje ossza meg olvasóinkkal a&#160; fórumban!</p>

Szerb rakott lecsó (Gyuvecs)

 

Mindenek előtt nézze meg a videót, nem fogja megbánni! Lecsófőzés németül, hozzávaló egy érdekes „szakács” egy üveg sör... ! Video

 

Negyven dkg kicsontozott sertéslapocka vagy comb, 50 dkg burgonya, 15 dkg rizs, 1 közepesen nagy padlizsán, 25 dkg zöldpaprika, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 paradicsom, 4 evõkanál olaj, 5 dl csontlé (vagy húsleves, esetleg 5 dl víz és 2 tyúkhúsleves-kocka), 3 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál piros fűszerpaprika, ízlés szerint só és törött fekete bors.

 

Elkészítés: A megmosott és leszárított húst kis kockákra vágom. A burgonyát meghámozom, megmosom és vékony karikákra aprítom. A megmosott zöldpaprikát kicsumázom és felszeletelem, a megmosott, héjas padlizsánt ugyancsak kockákra vagdosom, és meg is sózom.

A rizst sós vízben félig megfõzöm. A felhevített olajon megfonnyasztom a nagyon finomra metélt vöröshagymát, ezután a tûzrõl lehúzva belekeverem a pirospaprikát, és azonnal ráöntök 2 evõkanál vizet.

 

Ígéretesnek látszik!

 

Az edényt a tűzre visszatéve rárakom a húskockákat, majd fehéredésig pirítom. Addig kevergetem, amíg az összes húskocka megfehéredik. Olajjal kikent tûzálló tálra vagy tepsire terítem a burgonyakarikák felét és megsózom.

Erre rászórom a sós levétõl lecsöpögtetett padlizsánkockákat, majd rásimítom a hagymás hús felét.

Rászeletelem a paradicsomkarikák felét, meghintem a félig fõtt rizzsel, majd a rétegezést ugyanebben a sorrendben egészen addig folytatom, amíg csak el nem fogynak a hozzávalók.

Ezután a tetejére öntöm a zúzott fokhagymával és a törött borssal elkevert csontlevet. Az edényt szorosan befedem, és az elõmelegített, forró sütõbe tolom. 45-50 perc alatt az étel puhára párolódik. Bármilyen saláta vagy ecetes savanyúság illik hozzá.

 

Jó étvágyat!

 

  • Nem tud lángost sütni? Ugyan már!
  • Készül a kemencés lángos Video
  • A kínai konyháról
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában