2008.09.12. 14:35
Enne valami finomat? Rakott lecsó
<p>Ennne valmi finomat, de kifogyott az ötletekből? A HAON segít önnek. Olvasson minket. Lepje meg magát és családját egy incsiklandó rakott lecsóval! Van kedvenc lecsó receptje ossza meg olvasóinkkal a  fórumban!</p>
Szerb rakott lecsó (Gyuvecs)
Mindenek előtt nézze meg a videót, nem fogja megbánni! Lecsófőzés németül, hozzávaló egy érdekes „szakács” egy üveg sör... !
Negyven dkg kicsontozott sertéslapocka vagy comb, 50 dkg burgonya, 15 dkg rizs, 1 közepesen nagy padlizsán, 25 dkg zöldpaprika, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 paradicsom, 4 evõkanál olaj, 5 dl csontlé (vagy húsleves, esetleg 5 dl víz és 2 tyúkhúsleves-kocka), 3 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál piros fűszerpaprika, ízlés szerint só és törött fekete bors.
Elkészítés: A megmosott és leszárított húst kis kockákra vágom. A burgonyát meghámozom, megmosom és vékony karikákra aprítom. A megmosott zöldpaprikát kicsumázom és felszeletelem, a megmosott, héjas padlizsánt ugyancsak kockákra vagdosom, és meg is sózom.
A rizst sós vízben félig megfõzöm. A felhevített olajon megfonnyasztom a nagyon finomra metélt vöröshagymát, ezután a tûzrõl lehúzva belekeverem a pirospaprikát, és azonnal ráöntök 2 evõkanál vizet.
Ígéretesnek látszik!
Az edényt a tűzre visszatéve rárakom a húskockákat, majd fehéredésig pirítom. Addig kevergetem, amíg az összes húskocka megfehéredik. Olajjal kikent tûzálló tálra vagy tepsire terítem a burgonyakarikák felét és megsózom.
Erre rászórom a sós levétõl lecsöpögtetett padlizsánkockákat, majd rásimítom a hagymás hús felét.
Rászeletelem a paradicsomkarikák felét, meghintem a félig fõtt rizzsel, majd a rétegezést ugyanebben a sorrendben egészen addig folytatom, amíg csak el nem fogynak a hozzávalók.
Ezután a tetejére öntöm a zúzott fokhagymával és a törött borssal elkevert csontlevet. Az edényt szorosan befedem, és az elõmelegített, forró sütõbe tolom. 45-50 perc alatt az étel puhára párolódik. Bármilyen saláta vagy ecetes savanyúság illik hozzá.
Jó étvágyat!