Helyi közélet

2008.09.03. 11:55

Diákhitel: plusz tízezer forint

<p>Budapest — Aki módosíttatni szeretné a diákhitele összegét, vagy a folyósítás gyakoriságát, ezt szeptember 30-ig teheti meg, az első hitelek utalására pedig október 15-én kerül sor.&#160;<A href="http://www.haon.hu/hirek/im:haon:newspaper-hbntippek/cikk/osztol-tobb-diakhitel/cn/haon-news-hbn_01-20080903-080634"><IMG height="13" src="http://archive.haon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>Ősztől több a diákhitel!</B></A> [.pdf - 68KB]</p>

Az új igényeket szeptember 15-ig kell leadni. Fennállása óta már több mint negyed millióan igényeltek diákhitelt, az egy felvevőre jutó legmagasabb összeg 265 ezer forint volt. Az elmúlt tanévben 84 ezer hallgatónak 22,3 milliárd forint kölcsönt folyósítottak.

Majdnem a dupláját

A Diákhitel Központ adatai szerint alaptalanok azok a félelmek, amelyek szerint sok fiatalnak a kötelező törlesztőrészlet előteremtése megoldhatatlan gondot jelent.

Az elmúlt tanévben például a 6,7 milliárd forint törlesztési kötelezettséggel szemben, mintegy 12,8 milliárd forintot fizettek vissza az ügyfelek, ami azt jelzi, hogy a kötelező törlesztés befizetése után maradt még pénzük a díjtalan előtörlesztés igénybevételére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában