Helyi közélet

2008.09.06. 08:13

Csődbe megy a berettyóújfalui kórház?

<p>A berettyóújfalui kórház több 100 millió forintos adóssága hónapról hónapra növekszik, ugyanis nem tartozik a kiemelt kórházak közé.</p>

Több 100 milliós tartozással üzemel és az adóssága hónapról hónapra a közel százezer ember egészségügyi ellátásáért felelős berettyóújfalui kórháznak. Az intézmény pénzügyi helyzete folyamatosan romlik, a fenntartó berettyóújfalui önkörmányzat a megoldáson gondolkodik.

– Egy másféle társasági formában esetleg gazdaságosabban működhetne az intézmény, ezügyben jelenleg még folynak a tárgyalások. A mostani helyzet tarthatatlan – mondta el a Naplónak Szeifert Ferenc, Berettyóújfalu polgármestere. Arról, hogy a kórház sorsát illetően mi lenne a legésszerűbb lépés, egy hónapon belül születik döntés.

A berettyóújfalui egészségügyi intézmény állami finanszírozása hónapról hónapra csökken, ugyanis nem tartozik a kiemelt kórházak közé, holott az intézményben folyó szakmai munka indokolná azt. – Az intézmény által ellátott betegek a szorult helyzetből eddig sem érzékeltek semmit, és ezután sem fognak – szögezte le a polgármester.

Kovács Dóra

 

Kapcsolódó anyagok:

  • Jó úton jár az újfalui kórház
  • A Kenézy-kórház lesz a minta
  • A Diósgyőri Kórház előtti padon hagyta csecsemőjét
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában