Helyi közélet

2008.09.14. 10:46

Csak az Augusztánál kérnek pénzt a behajtásért

<p>Debrecen – Egyelőre a Kenézy-kórház a legnagyvonalúbb: aki beteget visz vagy betegért megy, behajthat az intézmény területére autóval, nem kérnek pénzt érte, s a bennmaradóktól sem szednek díjat a parkolásért.</p>

Ennek persze ára van: a belső tér néha olyan mértékben megtelik járművekkel, hogy nehezíti a mentők közlekedését – fogalmazott Szentgyörgyi János sajtóreferens. Hozzá is tette: a fejlesztési tervben olyan rendszer kialakítása szerepel, amely eredményeként nem tartózkodhat az optimálinsál nagyobb létszámú jármű az intézmény területén. A berettyúójfalui kórház kapuján is behajthat bárki, de, ha fél óránál tovább marad, hatvan percenként 250 forintot kell fizetnie. A szolgálat vezetője szerint fele-fele arányban mennek ki, illetve maradnak benn az autók. Az utóbbiak többsége sem parkol tovább egy óránál. Hasonló gyakorlatot alkalmazanak Debrecenben az I-es klinika telepen. A II-esre viszont, amit Augusztának neveznek, csak 600 forint ellenében lehet behajtani. /3.

 

  • Parkolás négyezerért
  • A legfejlettebb központ
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában